Бундестагът, Горната камара на германския парламент, одобри днес всеобхватнията пакет

...
Бундестагът, Горната камара на германския парламент, одобри днес всеобхватнията пакет
Коментари Харесай

Бундестагът одобри безпрецедентен в историята спасителен пакет за икономиката и гражданите

Бундестагът, Горната камара на немския парламент, утвърди през днешния ден всеобхватнията пакет от ограничения в помощ на жителите и фирмите, наранени от рецесията с ковид, оповестяват международните организации.

Планът включва ограничения за избавяне на работни места и компании, финансова поддръжка на лечебни заведения и подкрепяне на жителите да запазят поминъка и домовете си.

Той ще бъде финансиран със 156 милиарда евро нови заеми от финансовите пазари - историческо решение, което прекатурва фискалните правила, спазвани от Берлин от години. Безпрецедентният пакет бе утвърден за по-малко от седмица по бързата процедура. Правителството показа ограниченията в понеделник, а Бундестагът (долната парламентарна камара) го одобри в сряда.

Германската страна заделя най-вече пари за избавяне на затруднени компании и по този метод - и на работни места. За дребните компании и самонаетите лица се плануват директни заплащания за общо 50 милиарда евро.

Чрез държавната банка за развиване Ка еф Ве (KfW) се задейства стратегия за безкрайно кредитиране, а огромните компании могат да се възползват от защитен механизъм на стойност 600 милиарда евро. При потребност също така страната си резервира правото да национализира компании напълно или отчасти.

Предвижда се отбрана на наематели, които не могат да си заплащат наема поради рецесията, опростява се достъпът до редица обществени стратегии. Родители, които поради затворените учебни заведения и детски градини, би трябвало да се грижат за децата си вкъщи, ще получават от страната през първите шест седмици 67 % от заплатата си.

Първите средства се чака да стигнат до засегнатите лица и компании още на 1 април.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР