„БСП за България“ внася Закона за бюджета на НЗОК за

...
„БСП за България“ внася Закона за бюджета на НЗОК за
Коментари Харесай

БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционния съд

„ Българска социалистическа партия за България “ внася Закона за бюджета на НЗОК за 2019 година в Конституционния съд, разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя се аргументира с многото текстове в преходните и заключителните разпореждания, с които се вършат обилни промени в областта на опазването на здравето и се променят 18 други закона.

,,Променяте 18 закона през Преходни и заключителни разпореждания на специфичен закон, какъвто е бюджетът на Здравната каса. Чрез Преходни и заключителни разпореждания на бюджета на Касата, променяте Изборния кодекс, Закона за публичните поръчки, Закона за налозите върху приходите на физическите лица, Закона за протекция на детето, дори и контрола върху прекурсорите. И по този начин 18 закона. Това е гласовит пестник върху българското право. Това е тежък удар върху българския законодателен развой и леке върху лицето на българския парламент. Ето за какво, на съображение на Закона за нормативните актове, правилника за неговото приложение и Конституцията на Република България, „ Българска социалистическа партия за България “ внасяме Закона за бюджета на Здравната каса в Конституционния съд'', съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

,,По наличието на това, което оферирате – в стратегиите на ГЕРБ, Оперативна програма и Воля и в програмата на държавното управление, написа, че опазването на здравето е от цели номер 1. Ето по какъв начин се пази приоритет номер 1 от държавното управление на Бойко Борисов – четири часа диспути, едно изявление от ГЕРБ, нула от Оперативна програма и нула от Воля. Представям си, в случай че не им беше приоритет, какъв спор щеше да се води тук. Второ изказване на ръководещите – няма опция. 41 различни оферти има в този закон от „ Българска социалистическа партия за България “, които съставляват оферти за смяна на модела. Защото това, което вършиме през днешния ден, е от същото, само че допълнително – по-лошо опазване на здравето, по-недостъпно и по-скъпо'', показа още Нинова от трибуната..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР