Административният съд спря промените в движението в центъра на София.

...
Административният съд спря промените в движението в центъра на София.
Коментари Харесай

Протест блокира движението по Патриарха в София

Административният съд спря измененията в придвижването в центъра на София. Това става поради заведено дело против общината. Междувременно недоволните от тези промени блокираха кръстовището при бул. „ Патриарх Евтимий ” и улица „ Фритьоф Нансен ”. От Столичната дирекция на вътрешните работи още веднъж обявиха, че не са осведомени с плана.

Според протестиращите след измененията придвижването в центъра се затруднява. Недоволните се заканват от идната седмица митингът да се реалокира пред постройката на общината. А от Столичната община дадоха отговор, че откриват своя неточност - в връзката. Създадена е и работна група, която ще следи резултата от измененията в границите на три месеца.

„ Имаме данни, че е предоставено на проектантска компания този план да бъде модифициран. Не сме осведомени със самите данни, възлагането, влагането на пътни знаци и на маркировка. Което от своя страна значи, че не познаваме дали този план е безвреден ”, безапелационен е комисар Николай Крушарски, шеф отдел „ Пътна полиция ”, Столична дирекция на вътрешните работи, оповестява Нова тв.

„ Това е регистрирано като информационна неточност главно. И сме си взели поучения. И всеки идващ план ще го създадем по по-различен метод, с цел да няма сюрпризирани, с цел да няма такова напрежение. Никой не желае да основава напук неприятни решения за града. Но, с цел да забележим дали едно нещо работи или не работи, то първо би трябвало да тръгне, след това би трябвало да се мери, след това би трябвало да седнат специалистите ”, съобщи Васил Терзиев, кмет на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР