Това е събитие, което ще отеква в политическия живот на

...
Това е събитие, което ще отеква в политическия живот на
Коментари Харесай

Журналист за атентата срещу Роберт Фицо: Ще отеква в политическия живот на Словакия години наред

„ Това е събитие, което ще отеква в политическия живот на Словакия, бих споделил години наред. Предполагам, че в случай че и дай боже Фицо оздравее, той ще заздрави позициите си най-вероятно “, сподели журналистът и шеф на „ Лидови вести “ Веселин Вачков.

Въпреки това, по думите му едно такова събитие мъчно може да докара до нещо хубаво.

 Стрелбата по Роберт Фицо Снимка: Reuters

По думите му Словакия е в интервал на няколко поредни избори и поляризацията и разединението в обществото са съдействали за случилото се с премиера Роберт Фицо.

 Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ) 2 мин. Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “ 3 мин. Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “  Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо 3 мин. Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо  Кирил Петков след злополуката: Возих се на задната седалка, имах единствено изкарване на въздуха 2 мин. Кирил Петков след злополуката: Возих се на задната седалка, имах единствено изкарване на въздуха  Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана 2 мин. Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана  Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ) 2 мин. Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира, има умрял (СНИМКИ)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “ 3 мин. Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и сподели „ Спри, доста неприятно ме удари “  Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо 3 мин. Ген. Тодор Коджейков: Грешка на защитата - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо  Кирил Петков след злополуката: Возих се на задната седалка, имах единствено изкарване на въздуха 2 мин. Кирил Петков след злополуката: Возих се на задната седалка, имах единствено изкарване на въздуха  Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана 2 мин. Оказват помощ на възпитаници в музей, откакто яли храна с марихуана

„ Той е в политиката повече от 20 години, министър председател за трети път. Той е политик хамелеон, много се промени имиджът му и методът му на поведение. Той беше европейски политик, вкара Словакия в еврозоната, само че през последните години реториката му се радикализира. Той доста слуша какви са настроенията сред хората и дава отговор. Ако те се опасяват от войната – той има предлага мир, Ако се опасяват от инфлацията, той им споделя, че ще замрази цените. Ако те се тормозят от миграцията, той споделя, че ще затвори границите. Това беше програмата, с която той завоюва изборите предишния септември. Много от критиците му през последните месеци излязоха на улиците. Това е човек, който несъмнено буди мощни страсти “, обясни журналистът и директор на „ Лидови вести “ Веселин Вачков.

Юрай Цинтула към този момент е упрекнат в опит за ликвидиране

Журналистът разяснява и положението на Роберт Фицо, откакто бе прострелян няколко пъти след държавно съвещание. 

„ Словашкият министър председател е прекарал тежка нощ. Два екипа хирурзи са го оперирали към пет часа, като главният проблем са били двата патрона в региона на корема. По всичко наподобява, че ще оцелее, ще преживее, само че възобновяване ще бъде много дълго “, сподели Вачков. 

По думите на журналиста претекстовете з закононарушението не са ясни. За опита за ликвидиране е арестуван 71-годишния публицист Юрай Цинтула. 

Роберт Фицо ще бъде подложен на още една интервенция

„ По информация от вътрешния министър той е взел участие в някои демонстрации против премиера Фицо. В неговото минало има епизоди, когато е споделял някои от настроенията, които бяха в основата на политическите акции на Фицо през последните години, тъй че не е напълно ясно. По информация на сътрудници публицисти от Словакия при първичен разпит той е споделил, че не е склонен с политиката на Фицо и по тази причина е направил покушението “, допълни директорът на „ Лидови вести “.

По думите на Веселин Вачков преди към седмица за пръв път Юрай Цинтула е взел присъединяване в среща на словашкия министър председател със симпатизанти, като евентуално тогава е оглеждал терена и се е подготвял за покушението. 

Всички събития следете в онлайн репортажа ни:

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР