Административният съд в София спря новата организация на движението в

...
Административният съд в София спря новата организация на движението в
Коментари Харесай

Съдът: Общината да прекрати действията си за промяна на движението в центъра на София!

Административният съд в София спря новата организация на придвижването в столицата, осведомиха от институцията.

„ Административен съд София – град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. „ Витоша “ ”, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “ посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък “, се споделя още в известието на съда.

Според съдийския състав дейностите на Столичната община не се основават на административен акт или закон и в хипотезата на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс и следва да бъдат прекратени неотложно.

Решението предстои на обжалване в тридневен период пред Върховен административен съд.

Делото беше заведено от Европейския център за транспортни политики.

Новата организация на придвижването провокира нестихващи митинги на живеещите в региона и острите рецензии на всички групи в СОС отвън тази на ПП-ДБ-СС.

Кметът Васил Терзиев обаче настойчиво съобщи през днешния ден, че няма да анулира решението за реорганзацията. Сега, с постановлението на съда, ще бъде длъжен да го направи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР