БСП за България няма да подкрепи проектокабинета Габровски. Това стана ясно

...
БСП за България няма да подкрепи проектокабинета Габровски.
Това стана ясно
Коментари Харесай

БСП към проф. Габровски: Не можем да приемем вашата оферта

" Българска социалистическа партия за България " няма да поддържа проектокабинета " Габровски ".
Това стана ясно на среща в Народното събрание сред управлението на парламентарната група на социалистите и номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС.
" Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от почитание към Вас, с цел да ви кажем три фрази: приемете нашите почетения като персона, няма да подкрепим оферти от Вас кабинет, поради това, че го считаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години връзки и история с ГЕРБ и тя е на разногласия и несъгласия, по тази причина не можем да си позволим да приемем Вашата оферта ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от Българска национална телевизия.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски посочи, че е банкет номинацията в опит да понижи напрежението сред партиите и да улесни пътя към разговор и консенсус. Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече рецесиите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски приходи ще обеднеят още повече.
Той очерта целите, които смята за най-важни пред страната - законите по Плана за възобновяване и резистентност, присъединението към Шенген и еврозоната.
" Твърдо стоя зад промени, свързани с бистрота, антикорупционни практики и правораздавателна система. България би трябвало да спре да кърви във финансов аспект и методът това да се случи е да има работещо държавно управление. Надявам се в тези цели да намеря, въпреки всичко, някаква поддръжка, тъй като това е единственият метод за обществото да продължи напред ", съобщи Габровски.
Корнелия Нинова се съгласи, че България има потребност от непоклатимост и постоянно държавно управление и пожела триумф на кандидат-премиерът.
В опит да откри поддръжка за сформиране на държавно управление претендентът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски организира срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно заседание.
По време на срещите проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.
По-рано през днешния ден той към този момент беседва с представители на ПГ на " Демократична България ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР