БСП няма да изпълни третия мандат, ако президентът Румен Радев

...
БСП няма да изпълни третия мандат, ако президентът Румен Радев
Коментари Харесай

И БСП отказва мандат за правителство, ако президентът им го връчи

БСП няма да извърши третия мандат, в случай че президентът Румен Радев реши да го връчи на партията, " тъй като всички благоприятни условия в този парламент за изчерпани ".

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски тази заран.

По негово мнение от позиция на поръчките досега възможностите за сформиране на кабинет са незначителни, само че " познавайки Бойко Борисов, който заран приказва едно, на обяд – друго, а вечер прави трето, всичко е допустимо ".

След като в неделя стана ясно, че ГЕРБ се отхвърля от първия мандат и няма да договаря с ПП-ДБ за избор на държавно управление с втория, съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски заяви, че " в случай че президентът реши и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, тъй като не одобряваме да се търси болшинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане ”.

Санкционираният по световния закон " Магнитски " водач добави още, че " държавно управление без ГЕРБ-СДС не може да има " и са нужни " бързи избори ". С доказаната от Свиленски позиция

Малко след 9 часа тази заран Габриел внесе публично заявление до ръководителя на Народното събрание и до парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с което отдръпна своята кандидатура за министър-председател.

Това решение идва след апела на премиера в оставка Николай Денков от неделя вечерта Габриел и партията ѝ да се съгласят на контрактувания преди 9 месеца вид - тя става министър-председател, Денков - вицепремиер и не се сменят други министри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР