БСП иска премиерът да обясни в Народното събрание защо е

...
БСП иска премиерът да обясни в Народното събрание защо е
Коментари Харесай

БСП искат Борисов да обясни пред парламента защо е викнал посланика ни в Москва

Българска социалистическа партия желае министър председателят да изясни в Народното събрание за какво е привикал българския дипломат в Москва за съвещания в София. 

" С оглед на динамичната обстановка, това би трябвало да стане през днешния ден или най-късно на следващия ден. Готови сме да го изслушаме и на закрито съвещание, в случай че счита, че има информация, която го изисква ", сподели някогашният външен министър и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин

Той съобщи, че социалистите са обезпокоени от разрастващата се дипломатическа рецесия, " която прилича интервала на Студената война ".

" Не сме задоволени от непоследователната позиция на българското държавно управление, тъй като от последните дни станахме очевидци на разнопосочни изказвания и дейности “, сподели още Вигенин и изрази мнение, че това основава опасности за страната.

" Премиерът поставя оптимални старания да могат да се изяснят всички вероятни обстоятелства и тогава държавното управление да вземе съответното решение. България би трябвало да бъде солидарна с евроатлантическите страни, тъй като това е гаранция за нашия разцвет и триумф като отбрана на националния суверенитет ", разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов .

Съпредседателят на Обединените патриоти Волен Сидеров разгласи, че е разискал в телефонен диалог с премиера Бойко Борисов позицията на страната ни по случая " Скрипал ". Той похвали премиера за уравновесената позиция и за това, че страната ни не отзовава депутати и не експулсира посланици. 

" Много е значимо всякакви хора от неговия екип да не нарушават премерената му политика ", разяснява Сидеров и по-късно призна, че приказва за външния министър Екатерина Захариева

" Случаят " Скрипал " щеше да бъде пропуснат до момента, в случай че в Русия не беше тази доста смазваща победа на Путин. Случаят беше основан, с цел да дискредитира Путин за изборите - това не се случи ", добави той.

Сидеров сподели още, че желае да се събере коалиционния съвет на ръководещата коалиция, където да бъде изяснена единната позиция на държавното управление по случая. 

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пък акцентира, че България е солидарна с Англия и извика за съвещания своя дипломат от Москва, само че също по този начин е значимо да запазим естествени двустранните връзки с Русия.

" Очакваме нови доказателства, да забележим по какъв начин върви следствието, виждаме, че още има доста неясноти, тъй че, както Европейски Съюз, по този начин и България ще работи съгласно новите обстоятелства и условия, които се открият ", разяснява Радев.

Това не е първият сходен случай във Англия, сподели още евродепутатът.

" Естествено, че Европа сподели взаимност с Англия, всяка държава-членка реши по какъв метод да я изрази, някои отзоваха дипломати, други експулсираха посланици, такива похищения са удар против върховенството на закона ", добави Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР