Броят на жертвите на тайфуна Дамрей във Виетнам достигна най-малко

...
Броят на жертвите на тайфуна Дамрей във Виетнам достигна най-малко
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ! Жертвите на тайфуна във Виетнам достигнаха 49 души

Броят на жертвите на тайфуна Дамрей във Виетнам доближи минимум 49 души, 27 са оповестени за безследно изчезнали, а дъждовете не престават, съобщи ДПА, като цитира изказване на управляващите. 23 от починалите са живеели в провинция Кханхоа, по данни на националната избавителна работа. Тайфунът Дамрей доближи територията на Виетнам, като ветровете доближиха до 135 км/ч, по данни на Централния управителен комитет за попречване и надзор на бедствията. Тайфунът стана едно от най-тежките естествени бедствия в новата история на страната.

"Изправени сме пред една от най-големите закани в историята ", предизвести през вчерашния ден министърът на селското стопанство и аграрното развиване Нгуен Суан Куонг на изключително съвещание. През последната седмица в района бяха маркирани 1479 мм дъждове.

Много градски центрове бяха наводнени, като водата доближаваше 1,5 м и някои квартали бяха изцяло изолирани. Тайфунът унищожи към 23 000 жилища и повреди още 40 000, изкорени дървета и прекъсна електрически кабели.

Потопени са 10 товарни кораба и близо 1300 риболовен лодки. Тайфунът Дамрей доближи Виетнам дни преди плануванаъа среща на върха на организацията Азиатско-Тихоокеанско икономическо съдействие (АТИС) в град Дананг, където има заплаха от наводнения и свличания на земни маси. отбелязва ДПА. Очаква се и на 10 ноември да дойде и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с цел да взе участие във форума, където ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР