Броени часове ни делят от началото на финала на Мастърса

...
Броени часове ни делят от началото на финала на Мастърса
Коментари Харесай

Карлос Алкарас срещу Даниил Медведев - анализи, очаквания и коефициенти

Броени часове ни разделят от началото на финала на Мастърса в Индиън Уелс, който ще опълчи двамата несъмнено най-добре играещи състезатели сега, а точно Карлос Алкарас и Даниил Медведев. Тийнейджърът през този сезон е достигнал до финала на всеки един от трите шампионата, в които е взел участие, и още веднъж ще застане под номер едно в международната класация, в случай че триумфира тази вечер, до момента в който Медведев се намира в серия от 19 следващи победи и през днешния ден ще се бори за спечелването на своя четвърти следващ трофей.

Досега руснакът и Алкарас са се срещали единствено един път, само че въпросният дуел не трябва да бъде вземан под изключително внимание, тъй като се организира през 2021-ва на тревата на Уимбълдън, а Медведев отпуска едвам седем гейма на извънредно неопитния си по това време конкурент. Самите финалисти признаха, че гледат на днешния конфликт като първи в тяхното съревнование, тъй че дано да разгледаме по какъв начин наподобява настоящето съответствие на силите сред тях и да се опитаме да изградим най-хубавия вероятен проект за победа от страна и на двамата.



Вътрешните демони на Медведев, ролята на неговата серия и по какъв начин би могъл да спре Алкарас по пътя му назад към върха в ранглистата?

Медведев несъмнено не е почитател на изискванията в Индиън Уелс и надали остана някой, който към този момент не го е схванал. Московчанинът неколкократно съобщи по време на своите мачове, че е позорно да се играе на сходна настилка и по никакъв метод не желае да повярва по какъв начин фактически конкуренцията се организира на твърди кортове. Въпреки тези експлоадирания и сложния път на някогашния номер едно до финала, то той като че ли продължава да печели просто по табиет, абстрахирайки се от неподходящите за него условия и прекомерно мудна настилка. 

Самият Даниил съобщи, че в никакъв случай не е бил по-уверен в играта си и тъкмо това му оказва помощ да се оправя с всички тези фактори, които преди не му позволяваха да премине даже осминафиналите на това съревнование. Медведев е надалеч по-улегнал по отношение на изявите си в предишното и сега има вяра, че е кадърен да преодолее всяка една спънка, която се изправя на пътя му.

Всъщност през днешния ден бавният корт може да е от изгода на руснака, който през цялата седмица играе надалеч зад главната линия и разчита преди всичко на непредизвикани неточности от страна на неговите съперници. Наглед сходен метод ще бъде гибелен против Алкарас, само че тук международният номер 6 има нужното време да върне съвсем всяка една топка в игра и се изискват неимоверни старания, с цел да бъде пробита неговата отбрана.



Освен това ибериецът несъмнено ще бъде изкушен да нападна мрежата, имайки поради по какъв начин сигурно ще диктува темпото на игра, а евентуално сега няма по-добър занаятчия на минаващите удари от петия подложен, като той е кадърен да хваща най-невероятни ъгли даже когато отиграва топката в придвижване.

Ако Медведев фактически съумее да обезврежда експанзията в играта на младока, то безспорно бих го определил за любимец, защото е надалеч по-стабилен в неутралните разигравания от дъното на корта и несъмнено ще има лукса да печели надалеч повече бързи точки благодарение на първото си подаване.

Доминацията на Алкарас в Индиън Уелс, преимуществата му пред Медведев и за какво тъкмо той може да прекъсне серията от 19 следващи победи на руснака?

Категорично испанецът доближи до финала по надалеч по-убедителен метод и към момента е без изгубен сет в конкуренцията. Впечатляващото е, че Карлитос надви с лекост над противници, които в предишното са го спирали нееднократно, а точно Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер. Алкарас в никакъв случай до момента даже не беше пробивал първенеца в Базел, само че четвъртият път се оказа на шанс за топ поставения, чийто тенис в онази вечер беше толкоз впечатляващ, че Оже-Алиасим призна по какъв начин в никакъв случай до момента не е виждал някой да съчетава по подобен метод експанзия и акуратност в играта си.

Синер също в предишното имаше победи над някогашния номер едно и в главите ни незабавно изниква епичната над 5-часова борба сред двамата на US Open, единствено че този път 19-годишният играч беше цялостен стопанин на събитията на корта и не остави никакви шансове на финалиста от Ротердам.

Мощта в ударите на Алкарас е нож с две остриета и Медведев безспорно ще успее да извлече повече непредизвикани неточности от неговата ракета, в сравнение с всеки различен състезател в шампионата, но сега рядко виждаме международният номер две да позволява непредизвикани неточности и в случай че съдим по представянето му до момента през седмицата, то той е в положение да нанесе колкото се постанова нападателни удари, с цел да завоюва даденото разиграване.



Друг коз за младока може да се окаже неговата съвършена техника за осъществяване на къси топки. Вече споменахме извънредно отдалечената позиция на руснака от главната линия и ибериецът без подозрение ще има опция да експлоатира тази специфичност на своя противник, който може да е доста бърз, само че Карлитос нееднократно е доказвал, че неговите къси са в положение да " замразят " всеки един тенисист от другата страна на мрежата.

Накрая бих отличил шампионския нрав на Алкарас, чиято игра постоянно до момента е била на най-високото му ниво в сходни дуели и Медведев несъмнено ще би трябвало да вдигне нивото, с цел да има шансове, защото несъмнено испанецът е по-убедителният играч от старта на конкуренцията.

Очаквания и коефициенти:

 Всички предпоставки сочат, че ни следва доста оспорвана борба и в прогнозата си ще бъда воден само от събитието, че Карлос Алкарас обича да играе в Индиън Уелс и нещата му се получават с лекост, до момента в който Медведев доближи повече с волята си до този край и съм на мнението, че през днешния ден неговата победна серия ще завърши.

Букмейкърите също споделят тезата ми и фаворизират 19-годишния тенисист, като му дават извънредно нежно преимущество, определяйки ставка от 1.80 за негов триумф, до момента в който възможностите за победа на Медведев се котират на 2.00. Трябва обаче да ни е ясно по какъв начин тези предвиждания надалеч не всеки път се оказват правилни, като за нас остава вярата да следим един оспорван и първокачествен заключителен конфликт. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР