Япония възнамерява да възобнови работата на най-мощната атомна електроцентрала в

...
Япония възнамерява да възобнови работата на най-мощната атомна електроцентрала в
Коментари Харесай

Япония пуска през есента отново най-мощната атомна централа в света

Япония има намерение да възобнови работата на най-мощната атомна електроцентрала в света „ Касивадзаки-Карива “ през есента на 2024 година след повече от 10-годишно спиране, което ще разреши на страната да понижи разноските за сила. Това оповестява Bloomberg.

Както означават анализаторите на организацията, операторът на оборудванията Tokyo Electric Power (TEPCO) възнамерява да възобнови работата на седмия енергоблок на централата с мощ от съвсем 1,36 мегавата през октомври. До втората половина на 2025 година в страната би трябвало да проработят общо пет реактора в разнообразни атомни електроцентрали. В същото време, съгласно специалисти, актуалният ритъм на произвеждане на нуклеарна сила не е задоволителен за реализиране на задачите на държавното управление, съгласно които нуклеарната сила на Япония би трябвало да съставлява почти една пета от енергийния баланс на страната до 2030 година

През март експерти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) започнаха ревизия на атомната електроцентрала „ Касивадзаки-Карива “. Агенцията прегледа оборудването и инфраструктурата, свързани със отбраната против терористични офанзиви. В тази област през последните години бяха открити няколко несъответствия с открити протоколи в атомните електроцентрали, което в действителност докара до възбрана за употреба на централата през 2021 година Японският регулатор анулира възбраната за работа на централата в края на предходната година, само че рестартирането й изисква единодушието на локалните управляващи. Очаква се МААЕ да им помогне да ги убедят в сигурността на оборудването и дефинитивно да решат въпроса с възобновяването на употребата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР