Broadcom иска да диверсифицира своя бизнес отвъд пазара на чипове

...
Broadcom иска да диверсифицира своя бизнес отвъд пазара на чипове
Коментари Харесай

ЕС одобри придобиването на VMware от Broadcom 


Broadcom желае да диверсифицира своя бизнес оттатък пазара на чипове – към корпоративния програмен продукт, с придобиване на VMware (снимка: Broadcom)

Европейската комисия (ЕК) публично утвърди придобиването на разработчика на програмен продукт за виртуализация VMware от Broadcom в договорка на стойност 61 милиарда $. Условието е Broadcom да направи VMware отворена за всички играчи на пазара, които се интересуват от услугите ѝ. 

Обявена предишния май, договорката Broadcom-VMware е една от най-големите в историята и предстоящо притегли вниманието на доста антитръстови регулатори по света, разяснява TechCrunch. Европейската комисия разгласи проекти да изследва договорката в дълбочина предишния декември, базирайки се на опасения по отношение на проблемите за конкуренцията, които тя евентуално може да сътвори.

Органът за защита на конкуренцията на Обединеното кралство последва Европейската комисия през март тази година. Подробностите по тази договорка в момента се проверяват и от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC).
още по темата
Интересът на Broadcom към VMware произтича от желанието на компанията да диверсифицира своя бизнес и да се разшири оттатък пазара на чипове – към по-дълбоко нахлуване в корпоративния програмен продукт. Европейска комисия беше загрижена главно за това, че покупката на VMware, която създава програмен продукт за виртуализация, предопределен за потребление с хост адаптери на Fibre Channel, адаптери за устройства за предпазване и NIC (които Broadcom доставя), може да ограничи конкуренцията на пазара за такова съоръжение, където Broadcom е главен състезател.

С други думи, Европейска комисия се притесняваше, че Broadcom може да ограничи или “влоши ” продуктивността на софтуера на VMware на артикули от компании като Marvell, която създава сходни на Broadcom хост адаптери за Fibre Channel.

Ето за какво, едно от изискванията за утвърждението на тази договорка от Комисията е задължението на Broadcom да обезпечи обезпечен достъп до „ API, материали, принадлежности и техническа поддръжка “, както и съгласуемост на софтуера за виртуализация на VMware с конкурентни хардуерни решения при същите условия, при които те ще бъдат употребявани от самата Broadcom.

Ангажиментът на Broadcom ще продължи през идващите 10 години и ще бъде под директния надзор на Европейската комисия, както и под надзора на „ самостоятелен настойник “, назначен да следи осъществяването му.

Сделката сред Broadcom и VMware към момента не е получила утвърждението на всички участващи регулатори, само че решението на Европейската комисия я доближава с една стъпка до окончателното привършване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР