Британското правителство наложи санкции на доскорошния депутат от ДПС Делян

...
Британското правителство наложи санкции на доскорошния депутат от ДПС Делян
Коментари Харесай

И Великобритания санкционира Пеевски и Божков за корупция

Британското държавно управление наложи наказания на досегашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Илко Желязков (бивш зам.-шеф на Бюрото за надзор на СРС) и хазартния необут Васил Божков - тримата души, които Съединени американски щати упрекна в корупция още през 2021 година и включи в листата " Магнитски ".

" Бивш член на Народното събрание, някогашен служител от службите за сигурност и най-богатият човек в България бяха глобени от Англия и Съединени американски щати за корист с власт посредством пренасочване на държавни средства в своя изгода. От през днешния ден, 10 февруари, тримата български жители получиха възбрана за влизане на територията на Англия, а активите им са замразени по силата на санкционния режим против световната корупция ", се споделя в известието на външния министър Джеймс Клевърли.

Пеевски е разказан като някогашен член на Народното събрание и медиен магнат, който е замесен в " опити да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество посредством подкупи и приложимост на медийната си империя ".

Желязков е упрекнат за това, че е употребявал позицията си като някогашен член на службите и някогашен член на борда на БЕХ за " пренасочване на доходоносна държавна поръчка в своя изгода ".

Васил Божков е глобен за това, че " неведнъж е употребявал подкупи, с цел да пази бизнес ползите си ".

Пеевски, Божков и Желязков са трима от общо 35 лица и сдружения, които са сложени под санкционен режим от Лондон поради корупция.

Новината идва сега, в който Вашингтон наложи наказания против Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ " Козлодуй " - още веднъж поради корупция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР