Британският премиер Тереза Мей призова днес своята Консервативна партия да

...
Британският премиер Тереза Мей призова днес своята Консервативна партия да
Коментари Харесай

Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят в името на Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей прикани през днешния ден своята Консервативна партия да се сплоти зад нея, с цел да стане допустимо държавното управление да подписа положително съглашение за овакантяване на Европейски Съюз. В изказване за Би Би Си на първия ден от годишната конференция на партията в Бирмингам, тя настоя, че " проектът от Чекърс " (наречен по името на държавна резиденция край Лондон) е единственият верен път да се върви напред, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
" Посланието ми към партията е да се обединим и да реализираме най-хубавата договорка за Англия ", сподели Мей. Тя акцентира, че " Планът от Чекърс " не е мъртъв, както настояват някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел. По думите ѝ нито едно от предложенията на Европейски Съюз не е задоволително за Англия, само че тя разполагала с контрааргументи. Планът от Чекърс е единственият проект, който обезпечава Брекзита, и аз имам вяра в Брекзита, съобщи Мей. Според нея проектът от Чекърс няма да унищожи единния европейски пазар.

Премиерът реакционер прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по тематиката с Брекзита. Пред Би Би Си Тереза Мей изрази угриженост във връзка проблемите, които задграничните купувачи имат на английския пазар за жилища. Без договорка е по-добре в сравнение с неприятна договорка, само че в случай че напуснем Европейски Съюз без съглашение, държавното управление ще подсигурява, че няма да има " твърда граница " с Ирландия, заключи английският министър председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР