Британски потребители заведоха дело срещу Google за 8,7 милиарда долара

...
Британски потребители заведоха дело срещу Google за 8,7 милиарда долара
Коментари Харесай

Потребителите в Обединеното кралство съдят Google за 8,7 милиарда долара

Британски консуматори заведоха дело против Гугъл за 8,7 милиарда $ поради господството му на пазара на онлайн реклама. Това оповестява вестник The Daily Mail.

Заявлението, подадено до Трибунала за обжалване на конкуренцията, упреква компанията в нарушение на закона за конкуренцията, като се възползва от пазара за търсене, което води до по-високи цени за рекламодателите. По-високите такси в последна сметка се трансферират върху потребителите под формата на увеличени разноски за услуги и артикули.

„ Доминирането на Гугъл в търсачките в действителност увеличи цените за потребителите ”, сподели представителят на потребителите Ники Стопфорд. „ Въпреки решенията на най-високо равнище в Европа и недоволствата в Съединени американски щати, Гугъл продължава да манипулира пазара за търсене, с цел да таксува на рекламодателите повече пари. ”. „ Това е очевидно нарушаване на закона за конкуренцията и потребителите заплащат цената “, сподели тя. Целта на делото е “компанията да бъде държана виновна за многократни нарушавания на закона и да върне парите на потребителите ”, сподели Стопфорд.

Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство към този момент изрази опасения по отношение на доминирането на Гугъл в рекламното пространство за мобилно търсене и продължава да проверява вероятните антиконкурентни дейности на компанията в тази област. Според организацията Гугъл е заложена като търсачка по дифолт на 94% от мобилните устройства в страната.

Говорител на Гугъл сподели, че компанията “твърдо ще се опълчи на делото ”, наричайки го “спекулативно и опортюнистично ”. Потребителите употребяват Гугъл, тъй като е комфортно, добави той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР