Британската писателка Ан Пери почина на 84 години в Лос

...
Британската писателка Ан Пери почина на 84 години в Лос
Коментари Харесай

Почина писателката с тъмно минало Ан Пери

Британската писателка Ан Пери умря на 84 години в Лос Анджелис, заяви Агенция Франс Прес.

Ан Пери е известна освен с полицейските си романи, само че ѝ с убийството на майката на най-хубавата си другарка, когато е на 15 години.

Личната история на Ан Пери въодушевява кино лентата " Небесни създания " на режисьора Питър Джаксън с присъединяване на Кейт Уинслет от 1994 година

Ан Пери, която е продала повече от 25 милиона книги по света, съумява да резервира тайната си десетилетия. Тя прави закононарушението през 1954 година Тогава се споделя Джулиет Хулм и живее с родителите си в Нова Зеландия. Те желаят да се реалокират във Англия. Майката на приятелката й отхвърля да пусне щерка си с тях. Двете девойки я убиват по изключително нечовечен метод - с двайсетина удара с тухла. Прекарват пет години в затвор.

Когато излиза от пандиза, Джулиет сменя името си, става стюардеса, приема мормонството и се открива да живее в Шотландия. Първия си разказ разгласява през 1979 година Следват серии романи за Томас Пит и Уилям Монк. 

        View this post on Instagram                      

A post shared by Cannmore Public Library (@canmore_public_library)

Историята ѝ е разкрита от пресата през 90-те години на предишния век. 

От няколко години писателката живее в Лос Анджелис. Починала е в понеделник, заяви френското ѝ издателство " 10/18 " на Агенция Франс Прес.

Източник: Снимка: Pixabay/pexels.com. Текст: Христина Терзиева/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР