Брендо купи хотел Рила от Васил Божков. Сделката е за

...
Брендо купи хотел Рила от Васил Божков. Сделката е за
Коментари Харесай

Издирваният от Интерпол Брендо купи хотел Рила от Васил Божков

Брендо купи хотел " Рила " от Васил Божков. Сделката е за 9.8 млн. евро, а Евелин Банев е търсен от Интерпол.

" Няма ресторант, няма бар, стаите са с доста остарял интериор - употребила съм хотела преди 10 години и няма смяна в стаите. " Това е един от типичните скорошни мнения за столичния хотел " Рила " в уеб страниците за резервации, където главните плюсове в рейтинга му са поради централната му локация, написа „ Капитал ”.

Причината издигнатият през 1962 година като внушителен хотел на Централен комитет на Българска комунистическа партия да се трансформира освен външно, а и интериорно в нещо като музей на социализма е, че в последните години той мина през много промени в проектите и собствеността.

Някогашният му затулен притежател Васил Божков планираше да го събори и да построи нова постройка, посред рецесията хотелът попадна у финансиращата го Пощенска банка, въпреки и да остана действително под ръководството на кредитополучателя, единствено с цел да се върне още веднъж през 2016 година напълно публично в ръцете на хазартния необут.

А от края на 2017 година за пръв път от приватизацията през 2000 година има нов притежател със също по този начин неразбираеми проекти и връзки, сочещи към наказания за наркотрафик в Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо.

Сделката е станала в средата на предишния ноември, въпреки че очевидно е била контрактувана още през лятото, тъй като от този момент в ръководещото сдружение " Хотел Рила " влиза като пълномощник представител на купувача. Собствеността на самата десететажна постройка с 15 хиляди кв.м разгъната повърхност е в друга компания - " Имо Рила ", която малко преди продажбата я апортира в новосъздаденото " Рила пропърти транс ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР