Борис Джонсън заяви, че ще даде повече време на депутатите

...
Борис Джонсън заяви, че ще даде повече време на депутатите
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска избори на 12 декември

Борис Джонсън съобщи, че ще даде повече време на депутатите да обсъдят договорката си за Brexit, само че единствено в случай че те се съгласят на общи избори на 12 декември, предава Военновъздушни сили.
Премиерът съобщи пред медиата, че чака Европейския съюз да даде удължение на периода и след 31 октомври, макар че „ в действителност “ не желае такова.
Той прикани лейбъристите да поддържат избори при гласуването, което възнамерява да организира идната седмица.
Очаква се в петък водачите на Европейски Съюз да произнесат присъдата си за закъснение на Brexit до три месеца.
 В писмо до водача на лейбърите Джеръми Корбин, Джонсън споделя, че неговият " желан вид " е къс Brexit, отсрочване " да кажем за 15 или 30 ноември ". В този случай, той ще се опита още веднъж да реализира договорка като прокара законодателството до 8 ноември. Премиерът прибавя, че чака „ господин Корбин да си сътрудничи с мен, с цел да бъде утвърдена новата ни договорка за Brexit, тъй че да не си тръгнем без договорка “.
Ако, както е необятно предстоящо, забавянето на Brexit е до края на януари, господин Джонсън споделя, че ще желае гласоподаване идната седмица за избори на 12 декември. Ако лейбъристите се съгласят, Парламентът може да бъде разхлабен за предизборна акция на 6 ноември.
На въпрос на Военновъздушни сили какво би направил, в случай че лейбъристите откажат да гласоподават за избори, Джонсънзатова сподели: " Ние ще организираме акция ден след ден хората в страната да бъдат освободени от послушание на Парламента, който е надживял своята полза. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР