БНТ отговори публично на обвиненията на актьора Ивайло Захариев по

...
БНТ отговори публично на обвиненията на актьора Ивайло Захариев по
Коментари Харесай

БНТ отхвърли финансовите претенции на Ивайло Захариев за Под прикритие

БНТ отговори обществено на обвиняванията на артиста Ивайло Захариев във връзка, който стигна и до съда. Обществената телевизия твърди в свое изказване, че е заплатила на Захариев и всички останали носители на авторските права хонорари за основаването, излъчването и разпространяването на сериала, като назовава неговите искания за възнаграждение " несъразмерни ".

Актьорът съди Българска национална телевизия поради неизплатени суми от сериала " Под прикритие ", където той играе ролята на служителя на реда Мартин. В серия от видеоклипове в обществената мрежа TikTok Захариев изяснява за какво е завел дело против малкия екран. Съдебният спор се оказва финансов.

" Всичко потегли от това че Българска национална телевизия на всички места се хвалеше, че продава сериала " Под прикритие " по целия свят. Аз персонално знам за над 170 страни. И в това време авторските права, които ми изплаща бяха оскъдни. Научих и от сътрудници, с които приказвах - сценаристи, оператори и артисти, че и те получават такива дребни суми ", изяснява артистът.

През 2020 година той желае Българска национална телевизия да показа годишните си доклади, само че от публичния оператор му отхвърлят и Захариев води проблема до съда.

" В закона написа, че актьорите заслужават % от брутната сума за продажбата на сериала. Това значи, че в случай че е правилно това, което Българска национална телевизия споделя, че е спечелила над 7 млн. от продажби - артисти като Владо Пенев, Захари Бахаров, Ирена Милянкова, Михаил Билалвов (всички от тях вземат участие в сериала - б.ред.) би трябвало да получим съответен % ", продължава той.

Втора част от " Защо повеждам дело, което не желаех да стартирам "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР