В Созопол, месец по- рано от срока, бе приключен ремонтът

...
В Созопол, месец по- рано от срока, бе приключен ремонтът
Коментари Харесай

Ремонтът на моста над река Равадинска приключи месец по- рано

В Созопол, месец по- рано от периода, бе завършен ремонтът на моста над река Равадинска.

Равадиново е тъкмо против Созопол. Голям брой туристи се стичат в селището, с цел да видят замъка " Влюбен във вятъра " или къщата, където е живял поета Христо Фотев. Досега при всеки по- сериозен дъжд, реката излизаше от коритото си и заливаше пътя. Това към този момент е в историята, споделиха от Община Созопол.



Предишната структура на моста имаше две тръби, които не можеха да обезпечат проводимостта на водата даже при междинни количества на преваляванията.  При по-интензивни превалявания се стигаше до заливане на прилежащите на реката терени, на пътното платно, на частните парцели наоколо, както и на аквапарк „ Нептун “. В интервалите на заливане се затрудняваше и достъпа до с. Равадиново, обясниха общинарите. 

Последното наводняване на зоната към водостока е документирано на 13 януари 2021 година Целта на ремонта беше да усъвършенства конструктивно-експлоатационните характерности на пътното оборудване, с което да се усъвършенства отводняването и сигурността на автомобилното и пешеходно придвижване, дълготрайността на цялото оборудване и пътя в сектора му, да се понижат експлоатационните разноски за поддръжката му, както и структурата на оборудването да се приведе във тип, отговарящ на актуалните национални и европейски нормативи и стандарти за този тип уреди.

В Бургас, строителството в центъра, замръзва. Има възбрана, по време на летния сезон да се работи по изработката на жилищни здания и да се смущава почивката на туристите. 

" Строителство стопира от 15 юни до 30 август. В докладна бележка, тази възбрана бе гласувана от общинския съвет и ще се съблюдава. Изключение вършат единствено обекти, които са по европейски планове ", сподели пред Труд news Чанка Коралска, заместник- кмет по строителството в Община Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР