BNP Paribas Open, втори кръгГригор Димитров – Джордан Томпсън 7-6(3)

...
BNP Paribas Open, втори кръгГригор Димитров – Джордан Томпсън 7-6(3)
Коментари Харесай

Димитров откри кампанията си в Индиън Уелс с чиста победа


BNP Paribas Open, втори кръг
Григор Димитров – Джордан Томпсън 7-6(3) 6-
2

Григор Димитров не изигра най-хубавия си мач, само че стори задоволително, с цел да се класира за трети кръг в Индиън Уелс. Полуфиналистът от 2021 се наложи над Джордан Томпсън със 7-6(3) 6-2.

Най-добрият ни тенисист позволи 28 непредизвикани неточности при 17 уинъра, само че игра с въодушевление и показва няколко превъзходни осъществявания във значимите моменти.

В идващия стадий от конкуренцията му следва мач с Бублик, който по-рано преодоля Анди Мъри.

Томпсън откри мача с 40-0, само че трябваше да премине през дюс още в първото си подаване след две непредизвикани неточности. Атакуваше интензивно бекхенда на Димитров и това се оказа сполучлива тактика – 1-0.

Напрежението обаче остана в половината на австралиеца. Допусна двойна, след което бе надигран за 0-30 при 1-1. За страдание Григор също не бе акуратен в тези минути и изпусна появилата се опция.

След двойна неточност №3 за Томпсън брейкболът пристигна с уинър от ретур на българина, само че по този начин и не се стигна до разиграване, защото Димитров посрещна в навън.

Първата ни ракета се усещаше все по-добре на корта. При 3-3 и 30-30 извърши „хотдог“ и си издейства нов късмет за пробив , като този път противникът му изпрати топката в мрежата – 4-3.

Още в идващия гейм обаче непредизвиканите неточности на българина се завърнаха с цялостна мощ и двойна подпечата рибрейк на 0.

И двамата не можеха да влязат в добър темп. Всяко впечатляващо отиграване бе последвано от непредизвикани неточности. Сетът щеше да се реши в тайбрек.

Димитров откри с минипробив, само че двойна неточност №3 за него в мача заличи задатъка му. Томпсън „върна жеста“ със своята четвърта и Григор поведе с 3-1. Този път българинът резервира високото равнище и след повече от час затвори сета за 7-6(3) с уинър.

Скандирания „Гришо, Гришо“ огласиха трибуните в Индиън Уелс. Отново имаше сериозна българска поддръжка.

При 2-1 и 30-30 Димитров извърши един от ударите на мача – форхенд уинър от минаващ удар от придвижване. Непредизвикана неточност му донесе преимущество от пробив в сета.

При 5-2 някогашният №3 стигна до два мачбола от посрещане и затвори срещата при първия с нов сполучлив минаващ удар – 7-6(3) 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР