Блокчейн данните разкриват, че значителна част от инвеститорите в Етериум,

...
Блокчейн данните разкриват, че значителна част от инвеститорите в Етериум,
Коментари Харесай

Етериум: Над 44% от инвеститорите са на загуба – какво следва?

Блокчейн данните разкриват, че забележителна част от вложителите в Етериум, 44.2%, понастоящем държат активите си на загуба, което евентуално демонстрира наближаването на повратна точка за пазара.

Последните данни от IntoTheBlock демонстрират удивително нарастване на % на вложителите в ETH, които търпят загуби от юли насам. Тези данни зависят от метриката “Historical In/Out of the Money ”, която прави оценка рентабилността на вложителите въз основа на цените на покупките им спрямо настоящите пазарни стойности.

Ако покупната цена на вложителя надвишава настоящата пазарна цена, той е на загуба, до момента в който достигането на облага се дефинира от паритета или по-ниските покупни цени спрямо настоящата пазарна стойност. Графиката по-долу изобразява историческата наклонност за метриката “In/Out of the Money ” на Етериум.

IntoTheBlock показва най-вече данни по отношение на вложителите в Етериум, които са изправени пред загуби. От това може да се заключи груповият % на вложителите, които са на границата на рентабилността, и на печелившите вложители, който възлиза на 100%.

В началото на юли към 27% от притежателите на Етериум търпяха загуби. Оттогава насам този индикатор се е повишил доста, основно заради намаляването на пазарната стойност на Етериум. Сега това число възлиза на 44.2%, което значи, че съвсем половината от потребителската база на Етериум е на загуба.

Обикновено, когато повече вложители са на облага, продажбите стават по-чести, което евентуално може да докара до пазарни корекции. Обратно, забележителен брой вложители, които са на загуба, може да способства за образуването на пазарно дъно, защото е по-малко евентуално те да продават.

За съпоставяне, по време на предходния мечи пазар този индикатор доближи високо равнище от 50%, което не е надалеч от сегашната стойност, което допуска, че Етериум може да е покрай евентуално дъно.

Ако по време на този спад се доближи сходен % на загуби, Етериум може да претърпи по-нататъшно низходящо придвижване, което да докара до загуба за повече вложители.

Що се отнася до цената на ETH , в последно време тя резервира относителна непоклатимост, като все още на писане на публикацията се търгува на почти $1,600.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР