Близо 8 милиарда паунда ще похарчат британците по време на

...
Близо 8 милиарда паунда ще похарчат британците по време на
Коментари Харесай

Коронацията на крал Чарлз: Британците ще похарчат близо 8 млрд. паунда през уикенда

Близо 8 милиарда паунда ще похарчат британците по време на празничния уикенд, отдаден на коронацията на крал Чарлз III . Очаква се близо 130 милиона паунда да бъдат изхарчени за сувенири, отдадени на историческия ден.

Тя ще се организира в Уестминстърското абатство на 6 май

Ревностни почитатели на монархията от години колекционират разнообразни сувенири свързани с членове на кралското семейство. Такава е и 79-годишната Маргарет Тейлър, която не скрива вълнението си.

Снимка: bTV


„ Развълнувана съм за коронацията. Обичам, когато кралските особи имат огромно събитие. Надявам се един ден да видя идващите двама на трона. Бих желала да видя Уилям и Кейт, тъй като те ще трансформират разпоредбите на играта “, споделя Маргарет Тейлър.

В оповестения отчет за икономическия аспект на коронацията се показва, че британците ще допринесат за положителното си въодушевление в празничния ден, похарчвайки близо 1,2 милиарда паунда в пъбове, питейни заведения и заведения за хранене. Анализаторите чакат да бъдат изпити 35 милиона халби бира и 5 милиона бутилки вино. Още един милиард ще бъдат изхарчени в магазините на кралството.

Той е бил употребен в продължение на епохи при възкачването на шотландските крале

Близо 54% от британците споделят, че не се вълнуват от коронацията. Означава ли това, че ролята на монархията в XXI век е отживялост - това попитахме наследника на българската монархическа традиция Княз Борис Търновски.

„ Мисля, че някои хора може да си мислят по този начин, само че в последна сметка монархиите с надживели доста други системи на ръководство, не без техните промени и акомодации към изменящото се общество, само че са надживели доста други способи на ръководство “, сподели Княз Борис Търновски.

Вижте диалога за връзката му с България, отговорностите на купата и ползите му към политиката

Цялото изявление с бъдещия страж на българската корона може да видите в специфичното ни студио „ Коронацията “ на 6 май, отдадено на коронацията на крал Чарлз III.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР