Близо 200 нарушения при малко над 1000 проверени автобуси са

...
Близо 200 нарушения при малко над 1000 проверени автобуси са
Коментари Харесай

194 нарушения са констатирани при проверки на автобусите в страната

Близо 200 нарушавания при малко над 1000 тествани рейсове са установили контролните органи.
Съобразно своите пълномощия и подготвеност, Министерство на вътрешните работи и в частност чиновниците на „ Пътна полиция " реализират непрекъснат надзор по потреблението на системите за обезопасяване в моторните транспортни средства. Това декларира вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос за предприемане на ограничения за по-строг надзор върху слагането на колани от пасажерите в рейсовете.
Така да вземем за пример в интервала от 26 февруари 2018 година до 4 март 2018 година е извършена профилирана полицейска интервенция по надзор на моторните транспортни средства за транспорт на пасажери - рейсове, при която са тествани 1095 транспортни средства и открити 194 нарушавания, от които 21 нарушавания са свързани с неизползването на предпазен колан , оповестява Радев.
В интервала от 23 април 2018 година до 29 април 2018 година, взаимно с Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ", следва провеждането на нови ежедневни инспекции за определяне на нарушавания при моторни транспортни средства за транспорт на пасажери и товари, прибавя министърът, представен от БГНЕС.
Той акцентира и че идентични инспекции ще продължат от време на време през цялата година. Предстои да бъдат прегледани напълно нов Закон за придвижването по пътищата, план на Закон за пътните транспортни средства и план на Закон за водачите на моторни транспортни средства, в които са заложени редица ограничения за ограничение на жертвите от пътнотранспортни катастрофи и обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата, споделя още в министър Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР