Благодаря на ИТН и ДПС, че се ангажираха с правителство,

...
Благодаря на ИТН и ДПС, че се ангажираха с правителство,
Коментари Харесай

Борисов: Може аз и Кирил да сме различни, да не се понасяме, но само това е правилният път

Благодаря на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, че се ангажираха с държавно управление, само че не непременно. Искам да благодаря на Мария пред вас. Вместо да отиде на Г-7, тя пристигна в България. Подаде си оставката и застана до нас. Изигра голяма роля в идващите ни дейности. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.

„ Пет ангели да слязат от небето, от 116 няма да станат до 121 – аз мога занапред да ви напиша заглавията: „ Купиха “, „ Продадоха се “, „ Уйдурма “, „ политическо инженерство по лаборатории “. Нещо, което ние сме отрекли като морал и сме го приели като морал за обединението ни: бистрота, чистото, гласност. Не можеше да заченем такова държавно управление, на което да му се постави грях. Тя отиде на договарянията с ПП-ДБ със 116 депутати, аз отивах с 69, а те имат 64. Човекът със 116 депутати в Народното събрание е Мария Габриел “, добави той.

И разяснява митинга на „ Възраждане “.

„ Не хвърляха по Руското посолство, а по Европейската комисия, която е вкарала 80 милиарда в България. И ние отиваме да я замеряме с алена багра. От нея чакаме с изключение на еврофондовете, само че и Планът за възобновяване. Как ще балансираме финансите на България без тези пари? “, запита водачът на ГЕРБ.

„ Всичко необичайно съответствува с момента да се сформира държавно управление. Единственият късмет да се случи нещо положително в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Принадлежеше ни министър председателят да е наш, само че егото на Мария Габриел, моето и вашето по-важно ли е от устойчиво ръководство за най-малко година и половина, за което сме се разбрали твърдо с сътрудниците? “, зададе риторичен въпрос Борисов.

„ Ако аз и Кирил загубим, не е съдбовно. Ще загуби страната. Може да сме доста разнообразни, да не се понасяме, само че единствено това е шансът да вървим по верния курс и да използваме големите благоприятни условия в Европа. Зад нас сега има голяма поддръжка. Нека да ми приказват, че ГЕРБ е слаб, че съм се навел – каквото желаят. С Политическа партия и Демократична България нямаме нито една тематика, по която да се разминаваме “, акцентира той.

“В бързината ми изпратили две разнообразни призовки на две разнообразни места в един и същи ден. На две места, в един час, в един и същи ден. Или някой ми пуснал “окей ” и аз съм му върнал усмивка? На празници получавам по 5 000-6 000 СМС-а и на всички давам отговор с усмивка. Това за мен е като “добър ден ”, разяснява Борисов днешното изказване на основния прокурор, в което той сподели чат с водача на ГЕРБ.

“Вторият мандат ще бъде народен. Ето я нашата отговорност и достижение. Това преди седем дни не беше допустимо. Този мандат като народен ще служи да излъчим устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство. Това, което успяхме на този стадий да имаме като общо съглашение, министър-председател за първия интервал от 9 месеца ще е Николай Денков, аз ще съм заместител министър-председател и външен министър. В края на всеки от тези интервали министър-председателят подава оставка, двете парламентарни групи я гласоподават и поддържат министър-председателя на другата парламентарна група ”, съобщи Мария Габриел.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР