Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс посъветва

...
Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс посъветва
Коментари Харесай

Бившият шеф на ЦРУ: Пригожин да бъде много внимателен около отворени прозорци

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ генералът от запаса Дейвид Петреъс посъветва водача на частната наемническа войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин „ да бъде доста деликатен към отворени прозорци “ в изявление за CNN, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Генералът явно имаше поради известния брой руснаци, които починаха при незнайни условия, в това число след рухване от прозорци, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, изяснява организацията. Сред тях бе ръководителят на борда на най-голямата съветска частна петролна компания, който подлагаше на критика военната интервенция на Русия в Украйна. Той падна от прозорец на болница през септември предходната година, напомня АП.

След протеста на Пригожин и частната му войска " Вагнер " и похода им към Москва, завършил също толкоз изненадващо, колкото стартира с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, бе контрактувано Пригожин да отиде в заточение в Беларус. Лукашенко е правилен съдружник на съветския президент Владимир Путин.

„ Пригожин избави живота си, само че изгуби своята група „ Вагнер “. И той би трябвало да бъде доста деликатен към отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде “, уточни Петреъс.

Бързата развръзка с Пригожин изглеждаше като демонстрация на уязвимост от страна на Путин. Но мнозина от тези, които са се противопоставили на Путин или са го предали, са срещнали гибелта си месеци или години по-късно, някои даже откакто са напуснали Русия, напомня АП.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР