Бившият румънски министър на туризма е задържана за 72 часа,

...
Бившият румънски министър на туризма е задържана за 72 часа,
Коментари Харесай

Бившият румънски министър Елена Удря е задържана за 72 часа, чака се превод на заповедта за арест |

Бившият румънски министър на туризма е арестувана за 72 часа, следва Окръжният съд в Благоевград да насрочи намерено съвещание, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.  

Удря, която е наказана за корупция през 2010.2011 година в Румъния, е била хваната към 18:30 ч. на " Кулата ", изясни Милева. Предаването на някогашния министър на румънските управляващи би трябвало да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в действие на правосъдно решение.

Очаква се насрочване на съвещание с присъединяване на трима съдии и прокурор, на което ще се реши дали Удря да бъде предадена на румънските управляващи или не. Има правна опция самата тя да заявява желанието си да бъде екстрадирана. 

Българските и румънските управляващи са в непрекъснат контакт, българската страна е уверила, че процедурата ще бъде осъществена оптимално бързо, увери Милева.

От думите й стана ясно още, че прокуратурата е получила европейската заповед за арест на румънски език, само че " на първо място би трябвало да бъде получен превод на заповедта за арест, преди да се предприеме идната стъпка ", изясни представителят.

Сийка Милева разяснява и информацията за застрашителен смс към претендента за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански. По случая се е самосезирала Софийската районна прокуратура, която е упълномощила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР