Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс смята, че Украйна

...
Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс смята, че Украйна
Коментари Харесай

Украйна не може да влезе в НАТО в близко време, смята Кондолиза Райс

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс счита, че Украйна не може да стане част от НАТО в близко бъдеще. Това съобщи тя в изявление пред украинското издание " Новое время ", представено и от съветските медии.

" Смятам, че в този момент това не е допустимо. Това е тъй като НАТО е консенсусна организация и не считам, че в този момент ще се получи консенсус. Смятам, че в този момент ще бъде комплицирано даже да се доближи консенсус и за Плана за дейности за участие в НАТО ", сподели някогашният държавен секретар на Съединени американски щати.

Тя означи, че Украйна може да се приближи към Алианса даже без официално единодушие. Според нея, това може да стане посредством комисията Украйна-НАТО.

В рамките на тази организация, по думите на някогашния държавен секретар, би трябвало да се разшири работата на НАТО за подготовка на военните и гражданско-военни връзки в демократичните общества.

Украинският парламент през февруари по предложение на някогашния президент Петро Порошеко одобри конституционни промени, които закрепват курса на страната към Европейски Съюз и НАТО.

Еврокомисарят по политиката на съседство и уголемение на Европейски Съюз Йоханес Хан съобщи, че да се приказва за участие на Украйна в Европейски Съюз в околните години е нереалистично. Киев би трябвало да се концентрира върху използването на съглашението за асоциация в Европейски Съюз.

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен съобщи, че за влизане в алианса Украйна би трябвало да доближи редица критерии, чието осъществяване изисква повече време. Експертите поставят, че Киев не може да претендира за участие на НАТО в околните 20 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР