Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под

...
Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под
Коментари Харесай

Без резултат остава издирването на баща и син, изчезнали в подножието на връх Ботев

Без триумф остава издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев в Стара планина. Спасители, доброволци, чиновници на Централен Балкан ги търсят към този момент трети ден.

Един от разновидностите за изкачването към връх Ботев стартира от местността " Паниците ", както са създали и двамата туристи. До върха на 2376 метра височина следват стръмни скатове, гористи местности, ридове, красиви гледки, само че и доста провокации за туристите.

Както са създали и изчезналите татко и наследник - идната им стъпка към върха е била хижа Рай. От нея до връх Ботев са 4 километра – мъчно трасе.

След като са били в заслона на върха, при извънредно неприятно време, туристите потеглят надолу. За последно, връзка с бащата и сина е имало в сряда следобяд.
Продължава издирването на татко и наследник в Стара планина под връх Ботев Последно ги е видял шеф на хижа във вторник
Спасителната акция през днешния ден стартира още на зазоряване при температура на въздуха от минус 18 градуса, мощен вятър и гъста мъгла.

По обед времето даде ръка на избавителните отряди. Група планинари, тръгнали за хижа Рай, също пробвали да оказват помощ с каквото могат.

Спасители, доброволци и чиновници на Централен Балкан съумяха да доближат до местността Параджика и подслон Бункера. Там през вчерашния ден бе намерено работещо фенерче - първенец на един от двамата изгубени туристи.

Сондирани са били преспите, претърсени – улеи и дерета. Спасителите са обходили и региона, източно от заслона, по поречието на Тунджа, само че без резултат.
ПСС търси татко и наследник, тръгнали към връх Ботев преди два дни Няма връзка с тях от през вчерашния ден
В Калофер старите планинари са раздвоени за изхода на интервенцията. Най-вероятно и на следващия ден издирването на туристите ще продължи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР