Белград. Действащият заместник-председател на Националния съвет на бошняците (НСБ) Есад

...
Белград. Действащият заместник-председател на Националния съвет на бошняците (НСБ) Есад
Коментари Харесай

„Вечерне Новости“ : Скандална карта от партията на бошняците в Сърбия: отделиха Нови Пазар и Войводина

Белград. Действащият заместник-председател на Националния съвет на бошняците (НСБ) Есад Джуджо, в навечерието на сесията по встъпване в служба на новия състав на НСБ, разгласява в „ Туитър “ скандална карта на района, за каквато я счита белградския всекидневник „ Вечерне Новости “ , в която територията на Сърбия е „ раздрана “ на „ Кралство Сърбия “, Косово, Санджак и Войводина.
Както написа вестникът, картата на Джуджа е последната от цяла поредност провокации от лагера на Сюлейман Углянин (председател на НСБ)), който постави Джуджа в листата за последните избори за НСБ. Преди единствено две седмици Углянин съобщи пред своите поддръжници, че Сърбия, която дефинира като „ фашистка страна “, „ Иска да легализира геноцида и закононарушенията като средство за завземане на територия и решение на политически въпроси “. Неговите поддръжници реагираха на това със викания: „ Републка Санджак “, „ Сульо, обичаме те “ и „ Вучич – хомосексуалист “...
След този скандал, представителите на партията на Углянин „ Самоопределение “ реализираха съдружно съглашение с партия „ Vakat je ”, (която бе подкрепена от Расим Ляич) и одобриха нейните правила, измежду които са спазването на Конституцията и териториалната целокупност на Сърбия. В новия скандал Джуджо наруши този контракт, отбелязва „ Новости “, като показва обаче, че представителите на “Vakat je ” в сряда не са поискали да разясняват този случай. Не се е изказвал по въпроса и Углянин.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР