Хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили се включи

...
Хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили се включи
Коментари Харесай

Военен хеликоптер се включи в издирването на тримата моряци, изчезнали в Черно море

Хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили се включи в издирването на възможни оживели, откакто корабът " Mohammad Z ", плаващ под танзанийски байрак, потъна тази заран в Черно море, оповестява Аджерпрес.

Според известие на Министерството на националната защита, по искане на Румънската работа за мореплаване министърът на защитата Анджел Тълвар е одобрил незабавното даване на хеликоптер, който да подкрепи напъните на румънските управляващи в издирването и спасяването на тримата оповестени за изчезнали моряци.

Хеликоптерът е изхвърчал от 57-а база " Михаил Когълничану " към 15:40 часа, като на борда му има профилиран в морски издирвателно-спасителни задачи личен състав, се показва в известието.

Трима души са оповестени за изчезнали, откакто транспортен съд, плаващ под флага на Танзания, потъна тази заран в Черно море на 26 морски благи от село Сфънту Георге, окръг Тулча, заяви по-рано през днешния ден Румънската работа за мореплаване.

Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души.

" Операцията по търсене и избавяне под координацията на Центъра за съгласуваност и морско избавяне (MRCC) в границите на Румънската работа за мореплаване е в цялостен ход, откакто плавателният съд " Mohammad Z " потъна. Сигналът беше получен към 4:00 часа сутринта, а чиновниците на MRCC незабавно изпратиха в зоната плавателните съдове " Артемис " и " Аполо ", показва службата в прессъобщение.

В него се отбелязва, че е поискана и поддръжка от Гранична полиция, която е изпратила на мястото на случая два плавателни съда на Министерството на вътрешните работи.

Сигнал е подаден и до два търговски плавателни съда, намиращи се наоколо, с цел да се включат в интервенцията по търсене и избавяне на човешки живот.

" Потъналият транспортен съд " Mohammad Z " под флага на Танзания е имал на борда 11 членове на екипажа - 9 сирийски жители и двама египетски жители, а осем от тях са били избавени от комерсиалния транспортен съд " Michel ", който се е намирал най-близо до мястото на случая и чиито дейности са били координирани от чиновниците на MRCC ", се показва в известието.

Продължава издирването на тримата членове на екипажа, които са оповестени за изчезнали - всички те са сирийски жители.

" Причината за потъването на кораба не е известна досега и ще бъде осъществено следствие, с цел да се открият аргументите и събитията, при които е станало корабокрушението ", показва още Румънската работа за мореплаване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР