Белгийските власти съобщиха, че в последните дни в страната се

...
Белгийските власти съобщиха, че в последните дни в страната се
Коментари Харесай

Белгия отчита невиждан досега брой новозаразени

Белгийските управляващи оповестиха, че в последните дни в страната се следи невъобразим от началото на пандемията от COVID-19 растеж в броя на новозаразените - с 82 на 100 на седмична основа, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на годината приблизително дневно се заразяват към 28 000 души, а националните вирусолози чакат този брой скоро да се удвои. Белгийският противоепидемичен щаб заседава през днешния ден и едно от предстоящите решения е да бъде възобновено задължението за работа от вкъщи за всички, за които това е допустимо, пет дни в седмицата, вместо четири, както до момента. За да не спре стопанската система тези, които могат да работят единствено в офис, ще би трябвало да бъдат неподвижни, с цел да съблюдават безвредно разстояние от сътрудниците.

Данните сочат, че разновидността Омикрон води до 50-70 на 100 по-малко случаи на постъпили в болница, прецизират специалистите. Отбелязва се, че този вид визира всички генерации, с изключение на най-възрастните хора. Медиите през днешния ден оповестяват, че Белгийската лекарска гилдия е наказала медици, които са убеждавали пациентите си да не се имунизират против новото заболяване. Някои от засегнатите получават наказване с отнемане от професионални права за две години. Уточнява се, че медиците могат да не вземат участие във имунизационните акции, само че нямат право да разубеждават пациенти от имунизация, изключително в случай че не разполагат с научни учредения. За предходната година затова в страната са били осъдени 22-ма лекари и се водят още 90 инспекции.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР