Баварският колос Байерн (Мюнхен) направи на пух и прах гостуващия

...
Баварският колос Байерн (Мюнхен) направи на пух и прах гостуващия
Коментари Харесай

Байерн направи за смях Дармщат при завръщането на Нойер

Баварският исполин Байерн (Мюнхен) направи на пух и прахуляк гостуващия Дармщат, откакто го разгроми с 8:0 в дуел от осмия кръг на Бундеслигата.

Мачът ще остане в историята освен с резултатната победа, а и с дълго чаканото завръщане под рамката със суха мрежа на вратаря Мануел Нойер, който се възвърне след строшаване на крайник предходната зима по време на ски.

Нищо не предвещаваше първоначално сходен процес на мача, което беше по-скоро благосклонно за гостите. Още в четвъртата минута домакините останаха с човек по-малко на терена поради червен картон на Йошуа Кимих, който фаулира Марвин Мехлем пред наказателното поле и беше изпъден.

В 21-вата минута и двата тима останаха с по 10 души на терена след изгонването на Клаус Гясула от състава на гостите. В 41-вата минута " лилиите " останаха единствено с 9 играча след третия червен картон в мача, който този път беше за Матей Маглика.

Първото полувреме въпреки всичко приключи без гол макар множеството благоприятни условия и пред двата тима. След почивката баварците стартираха доста мощно.

Хари Кейн означи първото попадение в 51-вата минута, а пет по-късно Льорой Сане удвои. Джамал Мусиала направи резултата типичен в 60-ата минута, а Льорой Сане оформи своя дубъл четири по-късно. В 69-ата и Хари Кейн вкара за повторно в мача, а единствено две по-късно и ветеранът Томас Мюлер вкара за Байерн.

В 76-ата Мусиала стана вторият състезател с дубъл, само че това не беше всичко в този мач. Две минути преди края Кейн оформи своя хеттрик за крайното 8:0.

Така Байерн събра 23 точки и се изкачи краткотрайно на върха преди мача на досегашния водач Байер (Леверкузен).
 Байерн (Мюнхен) не разрешава спорни изявления на футболистите
Байерн (Мюнхен) не разрешава спорни изявления на футболистите

Санкцията е поради мароканския бранител Нусаир Мазрауи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР