Бащата на тенисиста Новак Джокович - Сърджан, гледа полуфинала на

...
Бащата на тенисиста Новак Джокович - Сърджан, гледа полуфинала на
Коментари Харесай

Бащата на Джокович гледа полуфинала на сина си от вкъщи след скандала с привърженици на Путин

Бащата на тенисиста Новак Джокович - Сърджан, гледа полуфинала на Australia Open от у дома вместо да е на трибуните за конфликт на сина си против Томи Пол, оповестява " Тенискафе ".

Организаторите на шампионата разгласиха публично мнение по отношение на, по време на която той беше сниман да споделя “Да живеят руснаците ” на фона на развяващи се съветски флагове с лика на Владимир Путин.

“В течение на събитието разговаряхме с играчи и техните екипи по отношение на значимостта на това да не се причисляват към никакви действия, които целят да основат напрежение. Г-н Сърджан Джокович зае публична позиция по въпроса, потвърждавайки че няма да посети днешния полуфинал ”, се споделя в изказването.

От Австралийската тенис федерация показват, че ще продължат да се стремят към " даването на сигурност за почитателите и затвърждаването на позицията ни, с която забраняваме знамената на Русия и Беларус ".

Самият Сърджан също разяснява обстановката.

“Тук съм единствено с цел да поддържам сина си. Нямах желание да сътворявам заглавия по медиите или да нарушавам реда. Бях измежду почитателите на Новак, както след всеки мач на сина си, с цел да ознаменувам успеха и да се фотографирам с тях. Нямах желание да се забърквам в това ”, написа той.

“Семейството ми е претърпяло ужасите на войната, желаеме само мир. Реших да виждам днешния полуфинал на сина си от у дома. Надявам се да стане превъзходен мач и ще поддържам сина си, както постоянно ”, добавя бащата на Джокович.

Мачът сред деветкратния първенец Новак и американеца Томи Пол се играе в Мелбърн.

Сръбският публицист Саша Озмо отбрани Сърджан, като разгласява в профила си в Twitter тезата, че родителят на Новак е споделил “Živeli, ljudi ”, без да споделя нищо за Русия - израз, който може да се употребява като “довиждане ” в подтекста на събитията.

Докато семейство Джокович не оспорва обвиняванията против Сърджан, самите фотоси с съветското знаме с Путин и почитателите с тениски със признака Z, който е определян като “руската свастика “, също не оказват помощ на Сърджан в обстановката и отдръпването му от трибуните наподобява като разумна мярка за деескалация на напрежението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР