Барселона победи като гост Виляреал с 1:0 в мач от

...
Барселона победи като гост Виляреал с 1:0 в мач от
Коментари Харесай

Барселона се откъсна на 11 точки пред Реал Мадрид след шеста поредна победа

Барселона победи като посетител Виляреал с 1:0 в мач от 21-вия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение означи Педри в 18-ата минута.

По този метод каталунците записаха шестата си поредна победа в шампионата, като към този момент преднината им на върха е 11 точки пред Реал Мадрид, които са с мач по-малко. Освен всичко друго, " блаугранас " към този момент имат и 11 победи и единствено едно тъждество в последните си 12 мача в Ла Лига. Виляреал пък записа трета поредна загуба в шампионата и остава на осма позиция в класирането.

И двата отбора имаха известни кадрови проблеми. “Жълтата подводница ” не можеше да употребява халфа Джовани Ло Селсо и бранителя Алфонсо Педраза. Най-голямата липса обаче несъмнено беше тази на нападателя Жерар Морено, който също бе контузен. Бившият ментор на Барселона Кике Сетиен, който сега е отпред на Виляреал, най-вероятно  заложи на скица 4-4-2, като Алекс Баена, Капу, Дани Парехо и Коклен дърпаха конците в халфовата линия, а напред играеха Жереми Пино и Хосе Луис Моралес " Eл Команданте ", като Сами Чуквуезе бе оставен на пейката.

За Барселона навън заради травми бяха капитанът Серхио Бускетс и Усман Дембеле.  Наставникът на Барселона Чави бе направил единствено две промени в състава си спрямо успеха с 3:0 над Севиля в предишния кръг. Алехандро Балде размени на левия бек Жорди Алба, а Франк Кесие започва в халфовата линия за сметка на контузения капитан Серхио Бускетс. В средата на терена до котдивоареца бяха Френки де Йонг и Педри, а офанзивата на Барселона още веднъж се водеше от Рафиня, Левандовски и младият суперталант Гави.

Срещата стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Oще в 3-тата минута пристигна и първото състояние за Барселона. Педри пусна превъзходен пас към Левандовски, само че полякът не съумя да преодолее Пепе Рейна, останал очи в очи с него. В 18-ата минута Барселона откри резултата. Педри и Левандовски направиха ужасно двойно подаване, при което младият испанец остана самичък против Рейна и осъществя с десния крайник за 0:1. Виляреал опита да реагира незабавно, само че Хосе Луис Моралес не съумя да стреля добре.

Добрата игра на Барселона продължи. Шест минути след гола си каталунците имаха отлично ново състояние за гол. Френки де Йонг изведе чудесно Левандовски, който стреля, само че Рейна избави. Проблемите за Виляреал се усилиха, откакто Франсис Коклен усука коляното си след единоборство с Франк Кесие и най-вероятно ще е навън от терените  дълго време. На мястото на французина се появи Саму Чъкуезе като насилствена промяна. В края на полувремето пристигна най-хубавата опция за Виляреал. Кунде не съумя да се намеси и Хосе Луис Моралес навлезе рисково в наказателното поле на Барселона и стреля, само че около вратата. Така при 0:1 за каталунците завърши и полувремето.

В началото на втората част Чъкуезе центрира, само че Алберто Морено насочи доста неприятен удар. В 55-ата минута пък Левандовски получи добра топка, само че избра да центрира, вместо да насочи удар, което се оказа неверното решение. Пет минути по-късно Парехо пусна превъзходен извеждащ пас към Жереми Пино, само че Роналд Араухо се намеси уверено и мазета в корнер. В 63-ата минута пък Левандовски изведе добре Рафиня, само че бразилецът стреля в навън. Три минути по-късно и Алекс Баена от домакините опитва шанса си с отдалечен изстрел, който се оказа неакуратен. 

Последваха минути, в които нищо рисково не се случваше и пред двете порти. В 84-ата минута Чъкуезе опитва отдалечен изстрел, само че бе надалеч от задачата. Две минути по-късно влезлият като запаса Фер Ниньо стреля от воле, само че също без триумф. В последната минута на постоянното време пък гол на Виляреал бе анулиран поради засада на Жереми Пино. Малко по-късно Левандовски опита удар от отдалеченост, само че Рейна се намеси. Виляреал опита безреден напън в последните секунди на мача, само че отбраната на Барселона се оправи. В самия завършек на срещата домакините имаха искания за дузпа, само че след консултация с ВАР реферът Алехандро Ернандес не видя нищо неправилно.

ВИЛЯРЕАЛ - БАРСЕЛОНА 0:1                                                                                                       

0:1 - Педри (18)

ВИЛЯРЕАЛ : Рейна; Фойт, Раул Албиол, Пау, Морено; Баена, Парехо, Капу, Коклен; Моралес, Пино

БАРСЕЛОНА : тер Стеген;  Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде; Кесие, де Йонг, Педри; Рафиня, Левандовски, Гави

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР