Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър „Иван

...
Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър „Иван
Коментари Харесай

Благотворителен концерт "Заедно за Украйна"

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният спектакъл „ Иван Вазов “ са уредници на благотворителния концерт в поддръжка на потърпевшите във войната в Украйна. Концертът ще бъде в понеделник и е озаглавен „ Заедно за Украйна “, организира се под патронажа на президента Румен Радев. „ Заедно за Украйна “ стартира в 19.00 часа в Народния спектакъл и ще бъде излъчен онлайн по всички национални и районни стратегии на националното радио, а на 3 април Българска национална телевизия 1 ще го покаже от 21.00 часа. Събраните средства ще бъдат предоставени на Българския червен кръст. За самодейността – Гост-диригентът Любомир Денев – наследник.

Артистите от Народния спектакъл Ана Пападопулу и Павел Иванов ще са водещи на „ Заедно за Украйна “. В концерта ще вземат участие и две украинки - едната е към този момент одобрена оперна звезда, а другата – още студентка. На сцената ще излезе Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Специален посетител на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която към този момент е част от екипа на Държавна опера – Стара Загора, ще извърши „ Писмото “ на Татяна от „ Евгений Онегин “ по стихове на Пушкин и музика на Чайковски.

Солисти в концерта ще бъдат Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, посетител ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “. Програмата на благотворителния концерт „ Заедно за Украйна “ ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – наследник, Фабиан Андре, Уилбър Шванд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР