Старт на делото за смъртта на двамата полицаи, които бяха

...
Старт на делото за смъртта на двамата полицаи, които бяха
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса с мигранти, прегазил двама полицаи, не искал да се вреже в патрулката

Старт на делото за гибелта на двамата служители на реда, които бяха прегазени от рейс с мигранти на кръстовище в Бургас. Фаталната злополука е от август 2022 година Единственият обвинен е водачът сириец Омар Аднан.

След близо двегодишно следствие на нещастието, юристът на подсъдимия Омар Аднан заприказва, че сириецът не е желал да вреже рейса в патрулния автомобил на двамата служители на реда, даже опитал и да избегне удара. За това и ще изиска преквалифициране на обвиняването.

Сложната автотехническа експертиза обаче, която забави делото откри, че транспортното средство е блъснало автомобила на полиците със скорост от 78 км/ ч. Два пъти по-висока от позволената.

И прокуратурата и юриста на околните на починалите считат, че закононарушението е целеустремено.

" Клиентът ми не е желал и не е допускал настъпването на гибелта на двамата полицейски чиновници. Вижте в интернет има запис на пътно транспортното произшествие и ще видите, че той прави избавителна маневра завиване надясно, с цел да избегне съприкосновението с полицейския автомобил, което изключва предумисъл ", съобщи Калин Янев, длъжностен бранител на обвинения.

" За какви смекчаващи условия можем да приказваме по този развой, апелирам ви се! Няма по-тежко закононарушение да убиеш двама почтени служители на реда, които извършват служебния си дълг напълно съзнателно и невъзмутимо ", добави Петър Димитров, юрист на околните на починалите.

" За предявеното му обвиняване плануваното наказване е от 15 до 20 години или пожизнен затвор ", разяснява Димитър Узунов, прокурор.

" За най-тежкото наказване ще упорствам. Голяма тъга, огромно злощастие ми се случи. Като при всички родители, които са потърпевши от такива. Това за мен си е чисто ликвидиране, освен това съзнателно ", сподели още Панайот Градев, татко на починалия Атанас.

Днес беше даден ход на делото, само че то ще продължи през юни, защото юристът на обвинения е изискал разпита на 111 очевидци и 19 движимости лица.

Вижте още в директното включване на Давид Сукнаров.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР