Българският национал Петър Занев и неговият Амкар пропуснаха отличен шанс

...
Българският национал Петър Занев и неговият Амкар пропуснаха отличен шанс
Коментари Харесай

Занев вкара дузпа, но Амкар се провали в мача на сезона

Българският национал Петър Занев и неговият Амкар пропуснаха отличен късмет да се класират за полуфиналите в шампионата за Купата на Русия. В първия си формален мач за годината отборът от Перм загуби с 6:7 след осъществяване на дузпи от втородивизионния Авангард (Курск) и отпадна от шампионата. В постоянното време и продълженията двата тима не съумяха да си отбележат голове. При дузпите капитанът Занев даде добър старт на Амкар с тъкмо осъществяване от бялата точка, само че по-късно Михаил Сиваков, Павел Комолов и Браян Идову не съумяха да се разпишат и насладата бе за гостите.

Съперниците извършиха общо 18 дузпи, като за Амкар прецизен беше даже вратарят Артур Нигматулин, само че и това не се оказа задоволително за крайната победа.

" Как може да се играе футбол при минус 35 градуса? ", съобщи ядосаният Занев след дуела.

В реалност температурата в Перм по време на мача беше минус 14 градуса, само че недоволството на българина беше изцяло обяснимо, тъй като изискванията в действителност не бяха подобаващи за игра.

На полуфиналите Аванград ще се срещне с Шинник, който по-рано през днешния ден отстрани СКА-Хабаровск, също след дузпи. По този метод за пръв път от 2011 година и общо за четвърти път на финала за националната купа ще има тим от ФНЛ. Мачът сред Аванград и Шинник е плануван за 18 април.

Другите два четвъртфинала са на следващия ден. В тях Криля Советов приема Спартак (Москва), а Тосно ще е хазаин на Луч-Енергия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР