Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев взе участие в мисията

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев взе участие в мисията
Коментари Харесай

Емил Радев участва в мисия на Европейския парламент до българо-турската граница

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев взе присъединяване в задачата на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент в България. Целта на задачата бе да се ревизира работата на Европейската гранична и брегова защита (ЕГБО), ситуирана на българо-турската граница в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Депутатите се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на вътрешните работи Валентин Радев, представители на Групово дело Гранична полиция, чиновници на ЕГБО, както и с представители на неправителствени организации.

В рамките на задачата бе посетен Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, където бе демонстрирано потреблението на уреди за засичане на незаконни имигранти в моторни транспортни средства и инспекция на документи.

Депутатите се срещнаха също и с действието на Съвместния център за съдействие сред България, Турция и Гърция, който стартира работа от есента на 2016 година и подкрепя обмена на информация сред трите страни за защита на границата.

Беше посетена и зелената граница, охранявана от български и турски патрули. Организирано бе и посещаване в центъра за краткотрайно задържане на мигранти Любимец, в който сега са настанени 60 мъже и 2 дами, главно афганистанци и пакистанци, чакащи да бъдат върнати в страните им на генезис.

След визитата си на българо-турската граница членовете на Европейския парламент се срещнаха с управлението на Министерство на вътрешните работи и на Гранична полиция. По време на тези срещи бе изразена поддръжката на евродепутатите за присъединението на България към Шенген.

Повдигната бе и тематиката по отношение на сигнали от неправителствения бранш за принуждение над мигранти от страна на български гранични чиновници. Лично министър Радев увери, че се взимат всички нужни ограничения публично подадените сигнали да бъдат разследвани. Визитата завърши с малко посещаване при вицепрезидента Илияна Йотова, която преди да встъпи в актуалната си служба бе зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Емил Радев изрази удовлетворението си от видяното по време на визитите и демонстрациите на българо-турската граница, както и от диалозите с управленията на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция.

Той похвали българските гранични чиновници за неуморната работа, която още един път потвърждава, че същинското място на България е в Шенген.

Не на последно място Емил Радев изрече и удовлетворение от уверенията на управляващите, че всички публични сигнали за нередности са подробно проверявани, само че към този момент няма потвърдени изказвания за принуждение над мигранти.

Той означи в умозаключение, че „ постоянно самите трафиканти на хора карат мигрантите да настояват, едвам откакто са напуснали България, че е осъществявано принуждение над тях, с цел да не бъдат връщани назад в страната и да съумеят да стигнат до Западна и Северна Европа ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР