“Българските треньори не са добре заплатени и аз поемам ангажимент

...
“Българските треньори не са добре заплатени и аз поемам ангажимент
Коментари Харесай

Весела Лечева: Родните треньори не са добре заплатени, поемам ангажимент да го променя

“Българските треньори не са добре заплатени и аз поемам ангажимент да внеса законодателни промени, с цел да се промени тази неправда ”.
Това съобщи претендентът за народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и нееднократен международен първенец по спортна пукотевица на среща със спортните деятели от Велико Търново.
Тя проучва спортната политика на България и потвърди, че

 Весела Лечева: Всяко дете да може да избира от най-малко три безвъзмездни спорта Весела Лечева: Всяко дете да може да избира от най-малко три безвъзмездни спорта
„ Никога не съм крила, че за мен спортът е метод на живот. И аз съм тръгнала от дребен клуб. Това е повода моята идея да е всяк...
Петкратният международен първенец по пукотевица е уверена, че в случай че треньорите не получат своето почтено възнаграждение, то спадът в българския спорт ще продължи.
“Аз доста добре осъзнавам ролята на треньора. В доста европейски страни също я осъзнават. Ще ви дам елементарен образец – Естония, страна съизмерима с нашата.
Техният закон за спорта е единствено 6 страници, с 20 параграфа, само че там е открита формулата, че треньорите получават държавни заплати, тъй като се грижат за здравето и бъдещето на нацията.
Мога да дам още сходни образци. Хората схващат, че без експерти и треньори, няма по какъв начин да се сътвори нито повсеместност на проведено спортуващите, нито да се търсят високи достижения. Поемам персонален ангажимент, да направя по този начин, че заплатата на треньора да бъде най-малко колкото учителската ”.

 Христо Марашлиев: Спортът да се върне в учебното заведение – изцяло гратис за всяко дете Христо Марашлиев: Спортът да се върне в учебното заведение – изцяло гратис за всяко дете
Христо Марашлиев няма потребност от показване на спортните почитатели. За останалите: Баща му е Димитър е един от най-обичаните футболисти на...
Весела Лечева обърна внимание на стратегиите за спорт, които са доста на брой, само че постоянно са неефективни. “ В България им 6 хиляди спортни клуба, само че единствено 4 от великотърновска област са получили финансиране по стратегии за ангажиране на децата със спорт.
Този образец е сладкодумен, дали тези стратегии си извършват задачата. Необходим е разбор за действителния резултат от тези стратегии, да се осъвремят с съответни средства, тъй че всички клубове да могат да вземат участие в тях “, акцентира Весела Лечева.
Тя добре знае по какъв начин се вършат сполучливи стратегии, тъй като две от нейните хрумвания за развиване на спорта измежду децата - “ Научи се да плуваш ” и “ Научи се да караш ски ” не престават да се развиват и до през днешния ден.
Тя се спря и на Постановление 129, което дефинира средствата за спорт на възпитаници и студенти. Лечева напомни, че през 2006 година тя е нараснала двойно тези средства и всяка година упорства за актуализирането им. “ За страдание – нямаше политическа воля и едвам в последните дни на Народното събрание се одобриха нови измерения. За мен – тези години са изгубено време ”.
В срещата участваха видни треньори от Велико Търново, участници в Олимпийски игри, медалисти от огромни шампионати. Хора, които са си отдали сърцето и душата за развиването на спорта в региона. Те показаха поддръжката си за нейните хрумвания, визията си, че спортът няма партийна принадлежност, а се нуждае от експертно управление – качество, което Весела Лечева има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР