Министерският кабинет на Иран се събра на извънредно заседание в

...
Министерският кабинет на Иран се събра на извънредно заседание в
Коментари Харесай

Извънредно заседание: Министрите на Иран потвърдиха мъченическата смърт на Раиси

Министерският кабинет на Иран се събра на изключително съвещание в понеделник сутринта след формалното удостоверение за " мъченическата " гибел на президента Ебрахим Раиси и външния министър Хосейн Амир Абдолахиан при злополука с хеликоптер.

След съвещанието кабинетът направи изказване, в което изрази съболезнования по отношение на кончината на президента и неговите спътници в случая.

Министрите отдадоха респект на починалия президент за неуморните му старания, като обявиха, че Раиси е посветил живота си на иранската нация.

Те подчертаха, че ще се придържат към метода, по който президента е служил на страната и увериха иранския народ, че административните каузи няма да бъдат прекратени.

Трагичният случай се случи, до момента в който президентът и доближените му се връщаха от региона Хода Афарин в северозападната иранска провинция Източен Азарбейджан след откриването на язовир на общата граница с Република Азербайджан.

Инцидентът е станал вследствие на гъста мъгла в района, която затрудняваше и работата на избавителните екипи.

Хеликоптерът се е разрушил наоколо до медна мина " Сунгун ". Тя се намира сред Джолфа и Варзакан в провинция Източен Азербайджан в Иран и е на към 70-100 км от град Табриз, един от най-големите градове в Иран и градът, към който са се отправили президентът на Иран и външният министър.

Началникът на щаба на иранските въоръжени сили Мохамед Багери издаде заповед за потребление на цялото съоръжение и потенциал на армията, Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР) и правоприлагащите органи за намиране на хеликоптера. От неделя насам в гористия и планински регион са изпратени 40 обособени избавителни екипа.

Хора в разнообразни градове на Иран се събраха, с цел да се молят за президента Раиси и неговите спътници.

Лидерът на Ислямската гражданска война аятолах Сейед Али Хаменей изрази угриженост за изчезналия хеликоптер по време на среща със фамилиите на чиновници на IRGC.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР