От понеделник (20 май) таксиметрови шофьори започват безсрочен протест срещу

...
От понеделник (20 май) таксиметрови шофьори започват безсрочен протест срещу
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори в София започват безсрочен протест

От понеделник (20 май) таксиметрови водачи стартират неопределен митинг против закриването на таксиметрови стоянки в София, заяви Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз.

" Няма да вършим шествие, с цел да не пречим на софиянци, тъй като трафикът в София така и така е тежък ", уточни той.

Цветков изясни, че митингът ще се показва с наличие на таксиметрови водачи и техните коли на всичките 131 стоянки на територията на София, избрани с общинска заповед. По думите на ръководителя представители на синдиката са почнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на отстранените ни такси-стоянки. 

Красимир Цветков уточни, че на територията на София би трябвало да има 131 стоянки с общо 729 места. В зоните „ Център “ и „ Широк център “ стоянките би трябвало да са общо 68, само че по думите му 21 от тях са отстранени.

Той акцентира, че настояванията на сектора включват всяка стоянка да има и инвалидно място. 

" Плащаме налози и желаеме съответна инфраструктура, както и съответно репатриране на погрешно паркирани коли върху таксиметровите стоянки ", уточни още Красимир Цветков. 

На 14 май таксиметрови водачи излязоха на автошествие в центъра на София, настоявайки за възобновяване на всички закрити стоянки в София. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР