Гросмайстор Виктория Радева е Европейска шампионка с отбора на България

...
Гросмайстор Виктория Радева е Европейска шампионка с отбора на България
Коментари Харесай

Виктория Радева: ГЕРБ доказаха, че са сериозна партия

Гросмайстор Виктория Радева е Европейска шампионка с тима на България през 2023 година, 3 пъти Републикански първенец за дами, 11 пъти първенец за девойки и е печелила доста други надпревари. Тя бе поканена от партия ГЕРБ в да поиграе шахмат с искащи и се включи с голямо предпочитание. Ето какво показа пловдивчанката:

Вики, за какво реши да се включиш в тази акция на ГЕРБ и за какво избра тъкмо ГЕРБ?

От дребна обичам шахмата и постоянно с наслада одобрявам предложения за срещи с деца или други начинания, свързани с шахмата- играх с най-хубавите военнослужещи от Българската войска, срещнах се с учениците от  „ Никола Вапцаров “, „ Търговската Гимназия “, „ Любен Каравелов “. Дори в гр. Радомир ме поканиха да играя шах. А когато играя шахмат, постоянно във всяка една позиция се стремя да намеря най-хубавия, най-точния ход, който ще даде отражение за успеха след 20-30-40 хода. В живота и в политиката е същото-трябва да гласуваме и би трябвало да изберем кого да подкрепим, а това ще даде отражение след време. ГЕРБ през годините потвърдиха, че са сериозна партия, с построени конструкция в цяла България, имат подготвени фрагменти, научени хора. Сега за България не е време още веднъж за опити!

Винаги ли когато играеш шахмат правиш най-правилните ходове?

Знаете ли, някой път вземам решение да направя смяна в тактиката и тактиката и предпочитам разновидности за партията, които в никакъв случай не съм играла, не съм ги и учила даже. И резултата е пагубен – изгубвам постоянно! Ако изгубя да вземем за пример на 40-ия ход, то тази загуба е пристигнала в резултат на смяната в тактиката на 15-ия ход и това е дало отражение по-късно на цялата игра. Всеки път си споделям, че няма да върша промени, че ще играя това, което зная.

На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетината за постоянна България в сигурна Европа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР