Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) не подкрепя искането за

...
Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) не подкрепя искането за
Коментари Харесай

От асоциацията на туристическите агенции не подкрепят исканата оставка на Ангелкова

Българска асоциация на туристическите организации (БАТА) не поддържа настояването за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това декларира ръководителят на организацията Светла Атанасова, представена от организация " Фокус ".

Коментарът й и е във връзка оповестената през вчерашния ден позиция на другата организация в бранша - АБТТА, която изиска оставката на министъра поради несръчност.

" Не заставаме зад позицията на АБТТА, има проблематични моменти в бранша, само че не е това методът да се оправят ", добавя Атанасова. " Има неща, които фактически са проблеми за целия туристически отрасъл. Като цяло не считаме, че това е методът и момента ", добавя тя.

В същото време не всички членове на АБТТА са съгласни с поисканата оставка. След стартирането на позицията на организацията през вчерашния ден Лъчезар Тодоров, шеф на " Тера Тур Сервиз " и член на АБТТА, разгласи, че не е редно управителният съвет да излиза с еднопосочно мнение в случай, че самите членове не са постигнали единодушие. " Трябва да създадем конкретизиране, че това е позиция на Управителния съвет, а не на асоциацията. Доколко Управителният съвет има право да излезе с такава позиция е въпрос на интерпретации на устава на АБТТА. В него доста ясно е записано, че Управителният съвет се занимава най-вече с организационни и административни въпроси, а тогава, когато става въпрос за значими насоки в работата, би трябвало да координират позицията си с членовете на АБТТА ", изясни Тодоров, представен от " Фокус ".

Той изяснява, че членовете на организацията са получили това решение на Управителния съвет с писмото преди към седмица като завършен факт, в осведомителен режим. Според него с това се уронва престижът на асоциацията.

Освен това прекомерно дълго време този бранш е бил прекомерно разлъчен и е неприятно да продължава да бъде подобен.

" За мен по-важно в този миг е да употребявам всичко положително, което направи Министерство на туризма през последните години, да се обединим към него и да се опитаме да го вършим още по-добре. Това би трябвало да бъде позицията ", декларира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР