България продължава да работи с всички партньори в областта на

...
България продължава да работи с всички партньори в областта на
Коментари Харесай

Радев: Не на намаляването на емисиите парникови газове


България продължава да работи с всички сътрудници в региона на климатичните промени за цялостно използване на Парижкото съглашение, по-нататъшна проверка или увеличение на упоритостта за понижаване на излъчванията на парникови газове обаче не подхожда на нашите национални ползи.

Това съобщи президентът Румен Радев пред участниците в Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP24), която се организира в полския град Катовице, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ние преглеждаме обществения аспект като фактор от първостепенна значимост за запазването на хиляди работни места, уточни българският държавен глава.

Трябва да създаваме и прилагаме механизми, създаващи предвидими правила за използване, стимулиращи конкурентоспособността на промишлеността, счита Радев.

България и Европейският съюз към този момент извършват уговорките си по втория интервал на отговорности по Протокола от Киото.

"Ние сме на път да преизпълним задачата от понижаване на излъчванията с 20 % за 2020 година спрямо 1990 година, уточни президентът. Той означи, че през 2016 година излъчванията на парникови газове в България са намалели с 49 на 100 спрямо базовата 1988 година и с 4,4 на 100 спрямо миналата 2015 година

България продължава да работи с всички сътрудници в региона на изменението на климата за цялостното използване на Парижкото съглашение ", разяснява Радев и добави, че се ръководим от правилото на поредно и цялостно използване на контрактуваното законодателство.

По думите му би трябвало да се приспособяваме към изменящия се климат.

"През последните години станахме очевидци на повишен интензитет и периодичност на рискови климатични феномени в световен мащаб ", сподели президентът. Той означи, че, за справяне с тези резултати България е създала Национална тактика за акомодация и План за деяние.

"Адаптирането към изменението на климата е въпрос на всички браншове в обществото, включващ всички органи на локално, районно и национално ниво, само че също по този начин и частния бранш, организациите на гражданското общество и жителите ", съобщи още президентът Румен Радев.

Той заявява,че България е решена да поддържа приемането на разпоредбите за използване на Парижкото съглашение, които са ясни, задоволително подробни, ефикасни и използвани за всички.

"Успешният резултат ще изпрати позитивен сигнал за стабилността на Парижкото съглашение и неговите цели ", уточни Радев.

Според него необятната ангажираност би основала повече благоприятни условия за ниско равнище на излъчвания и стабилно развиване на климата, като се вземе поради положението и бъдещите вероятности на националните енергийни системи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР