България премина през трудни времена, но към днешна дата се

...
България премина през трудни времена, но към днешна дата се
Коментари Харесай

Клинтън: България премина през трудности, но се справя доста добре

България мина през сложни времена, само че към днешна дата се оправя сносно. На несигурна политическа сцена, във времена на спорове по целия свят, вие се справяте добре. “

Това съобщи 42-ият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън по време на обществена лекция пред студенти на тематика „ Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации “ в НДК.

Визитата на Клинтън в България е по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и основен изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ Кирил Домусчиев.

Бил Клинтън основава фондацията си, вярвайки, че всеки би трябвало да има късмет за триумф. „ Фондация Клинтън “ близо 2 десетилетия сплотява хора в Съединени американски щати и по целия свят и основава стопански благоприятни условия, влага в възстановяване на публичното здраве и въодушевява. Под негово управление Фондацията оказа помощ на милиони хора да изградят по-добро бъдеще за себе си и фамилиите си. Мисля, че всички можем да се съгласим, че светът не би бил същият без водачеството на президента Клинтън “, означи Домусчиев.

Главният изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ добави, че всички хора играят сериозна роля за превръщането на световните блестящи хрумвания в корпоративни решения, които въздействат позитивно на хората, бизнеса и планетата. Корпоративната обществена отговорност с изключение на през вложения, минава и през новаторско водачество. По думите на Домусчиев бизнес секторът би трябвало да води измененията, нужни за нашето бъдеще.
Бъдещето е на младите
Бил Клинтън разяснява, че се радва още веднъж да е в България. Той си напомни времето, когато е бил у нас през 1999 година по време на протест пред храм – паметника „ Александър Невски “. По думите му тогава е имало към 40 хиляди души и ситуацията е била невероятна.

На въпрос какво мисли за политическата конюнктура у нас и извършените 5 парламентарни избори през последните 2 години, някогашният американски президент загатна, че политическите партии в страната ни би трябвало да погледнат оттатък разликите си, давайки образец с израелското държавно управление на Нафтали Бенет, който съумява да сплоти крайни еврейски националисти и палестинци. По думите му някогашният израелски министър председател в началото не е вярвал, че може да седне на масата за договаряния с съперниците си. Впоследствие обаче схваща, че даже в другите си визии имат допирни точки.

Когато е трябвало да поведе договарянията, той е гледал на другите като на терористи. След диалога обаче открива, че 70% от вижданията им се припокриват. Именно към тези 70% направиха държавно управление и за първи път Израел имаше успокоение, бюджет и нещата потеглиха. “

Клинтън уточни, че младите би трябвало интензивно да вземат участие в политиката, тъй като от тях потегля смяната.

Най-важният въпрос, на който би трябвало да си отговорите, е по какъв начин да станат нещата. Това е даже по-важно от въпроса какъв брой пари ще са ви нужни, с цел да извършите нещо. Победителите са тези, които могат да отговорят на въпроса по какъв начин. “

По думите му младежите в България не би трябвало да се опасяват от политиката и би трябвало да се обединят към общи тематики, като да вземем за пример, че България би трябвало да пораства стопански, че всеки би трябвало да се възползва от икономическото развиване и че страната ни би трябвало да е самостоятелна страна със личен път.

Дебатът и разговорът са пътят към решаването на проблемите. Това е вашето бъдеще, поискайте си го. “

Допълни, че никой не би трябвало да се опасява от неточности, тъй като всеки бърка, само че е значимо по какъв начин реагираме на тях. „ Не всички ще съумеят, само че е значимо да опитат, подчертава Клинтън и добави, че нищо хубаво не се случва, когато хората се бият, а когато се сплотяват и основават.

Ваш ред е. Не го пропилявайте. “
Събитията, които трансформираха света
Клинтън си напомни годините, когато става президент на Съединени американски щати, акцентирайки какъв брой доста се е трансформирал светът от този момент до момента. Той уточни споровете в Босна и Косово, както и бежанската рецесия по-късно. По същото време зрее проблем и в Северна Ирландия. Всички тези събития обаче към този момент са зад тила на хората. Клинтън разяснява, че преди седмица е бил на посещаване в Белфаст за честването на 25-ата годишнина от съглашението за мир.

В момента светът е в интервал на интензивна икономическа, обществена и културна смяна, която се случва на фона на световна стопанска система, довела до беднотия доста повече хора. Като аргументи за това Клинтън уточни Брекзит, само че и икономическата рецесия от 2008 година, която е засегнала целия свят и е била извънредно тежка.

Отне ни дълго, с цел да се възстановим, повече от естествена криза. “

Клинтън уточни, че има голяма разлика в икономическите благоприятни условия и достъпа до обучение и опазване на здравето. Бившият американски президент подчертава и върху проблемите с достоверността на информация. По думите му осведомителните системи са изправени пред революцията на обществените мрежи. Отбеляза, че когато е почнал да се занимава с политика, всеки град е имал лични вестник и радио, само че в този момент те са на изгубване.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР