България няма проблем с името на Македония и още веднъж

...
България няма проблем с името на Македония и още веднъж
Коментари Харесай

Каракачанов обяви, че България няма проблем с името на Македония


България няма проблем с името на Македония и още един път удостоверява поддръжката си за участието й в НАТО и Европейски Съюз.

Това сподели заместител министър-председателят и министър на защитата Красимир Каракачанов пред сътрудника си - македонският вицепремиер и боен министър Радмила Шекеринска.

„ Ние считаме, че консолидираното на страните от Западните Балкани в НАТО и в Европейски Съюз е единственият метод, за това когато ние сме дружно в тези интернационалните структури, да бъдат решени всички изкуствени или наслоени от историята проблеми и за това нашата позиция в това отношение е ясна и категорична”, сподели той.

Основният приоритет на българското председателство за нашето държавно управление е Западните Балкани, добави Каракачанов.


Двамата министри подписаха през днешния ден два протокола за желание - за осъществяването на действия по обезпечаване на лабораторни проучвания и за развиването на съдействие сред Военновъздушните сили на двете страни. Има други тематики, по които разговаряли, а съгласно Каракачанов с темпото, с което работят през последните няколко месеца, бързо ще съумеят да подпишат и други съглашения.

" Нашата главната цел е да задълбочим съдействие и в региона на обществената политика, и в региона на образованието на македонски военнослужещи. И по този метод нашите европейски и НАТО-вски сътрудници сами ще видят, че Македония освен има положителното предпочитание, само че прави и нужните действителни стъпки за своето участие в НАТО и ЕС”, уточни той.

Българският министър напомни, че е споделил в Скопие, споделя го и тук: „ За нас проблем с името на Република Македония не съществува”.
„ Моето посещаване в България, както и визитата на господин Каракачанов в Македония е единствено един в редицата от интензивностите за развиването на нашите двустранни връзки и за насърчаване на духа на добросъседството на нашите две другарски страни”, сподели Радмила Шекеринска.
" Това е доказателство, че Договорът за добросъседство, който подписахме преди няколко месеца, не е единствено едно парче хартия, а платформа, на която се построява сполучливото съдействие на повече полета”, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР