Петима души са пострадали при руския обстрел на Харков в

...
Петима души са пострадали при руския обстрел на Харков в
Коментари Харесай

Украйна: Петима души са пострадали при нощния удар по Харков

Петима души са потърпевши при съветския обстрел на Харков в нощта против вторник. Общо 28 от 29 дрона камикадзе са били свалени от украинската Противовъздушна отбрана в офанзивата на Русия против Украйна тази нощ, оповестява Би Би Си, като се базира на публични източници.

" Харков. Петима души са ранени вследствие на нощния обстрел. Врагът нападна града с дронове и повреди жилищни здания, дворни постройки и транспортни средства ", се споделя в изказване на украинското министерство на вътрешните работи.

Губернаторът на харковска област Олег Синегубов заяви по-рано, че офанзиви против Харков са били осъществявани през цялата нощ. " Останките от противников дронове бяха маркирани на четири места ", написа той в " Телеграм ".

По думите му в 02:09 ч. след рухване на парчета от дрон са се запалили две частни къщи и гараж, потърпевши са 61-годишен мъж, 69-годишна и 72-годишна жена (остра реакция на стрес), а в 7:05 ч. вследствие на е ранен 53-годишен мъж.

Държавната работа за изключителни обстановки оповестява и за петима потърпевши и две опожарени къщи.

Командващият Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили Николай Олешчук оповестява, че през нощта са били свалени 28 от 29 дрона-камикадзе, изстреляни от съветските военни.

В късото известие се споделя, че дроновете са свалени над Одеска, Николаевска, Днепропетровска, Харковска, Черкаска и Кировоградска области.

Според известията, получени през нощта, дронове-камикадзе са атакували по-специално град Черноморск покрай Одеса (където е прекратено електричеството) и Харков.
 ISW: Русия реализира триумфи на фронта и с лимитирани сили
ISW: Русия реализира триумфи на фронта и с лимитирани сили

Това се показва в анализa на Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР