България не е пред фалит, няма опасност за споразумението с

...
България не е пред фалит, няма опасност за споразумението с
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Държавата не е пред фалит

България не е пред банкрут, няма заплаха за съглашението с Международния валутен фонд и нужда от нов дълг. Нямам терзания за положението на страната, до момента в който работи служебният кабинет и финансов министър е Росица Велкова. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше посетител в Технически университет – София на честването на 30-годишнината от основаването на Факултета за френско образование по електроинженерство.

В коментар за реакциите на политиците на изнесените през вчерашния ден данни от отчета на Министерство на финансите вицепрезидентът уточни, че те са обясними в предизборна конюнктура. „ Всеки пояснява сигналите както желае, употребява ги като оръжие против политическите си съперници. Но квалификациите не вършат чест на нито един политик, изключително на някогашния финансов министър, който е в основата на тази каша и твърдеше, че това е най-хубавият бюджет “, акцентира Йотова.

На въпрос за по-дългосрочен неприятен сюжет за финансовото положение на страната при липса на постоянен кабинет, вицепрезидентът съобщи: Не желая да върша прогнози, че няма да има постоянен кабинет. Позицията на президентската институция постоянно е била безапелационна – като парламентарна република България би трябвало да има постоянно държавно управление, определено от Народното събрание.

Изнесените данни от Министерство на финансите Йотова дефинира като предизвестие към цялата политическа класа сега, в който служебният кабинет приготвя план на бюджета за 2023 година „ Още в първите си дни новият парламент би трябвало да одобри бюджета за 2023 година, нужен за всички “, уточни вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР