България е на 43-о място от 163 страни в света

...
България е на 43-о място от 163 страни в света
Коментари Харесай

43-о място за България от 163 държави по качество на живот

България е на 43-о място от 163 страни в света в новото годишно издание на авторитетна ранглиста, която мери обществения прогрес и качеството на живота. Индексът за обществения напредък се прави от откриватели във Вашингтон, въодушевен е от проучвания на носители на и мери опциите за добър живот, благоденствието и триумфа на нациите през 50 критерия, написа.
Това е сложна оценка, която е по-цялостна от просто премерване на стопански индикатори. Показва до каква степен икономическият триумф се трансформира в публичен прогрес. Базирана е на писания на нобелови лауреати като Джоузеф Стиглиц и Дъглас Норт. Към резултатите от годишните издания на класацията по традиция демонстрират интерес огромни международни медии Критериите са разпределени в 3 стълба - съществени човешки нужди (изхранване, опазване на здравето, сигурност, домове), богатство (достъп до обучение, информация, запазване на околната среда) и благоприятни условия (права на индивида, лична независимост, шансове в обществото, достъп до съвременно образование).
 България е измежду четирите страни в Евросъюза с минимален спад на стопанската система България е измежду четирите страни в Евросъюза с минимален спад на стопанската система
България е номер едно по кредитен рейтинг на Балканите. Страната е измежду четирите страни в Евросъюза с минимален спад на стопанската система прочие..
Резултатът на България в новото издание на показателя е 79,86 (по канара от 0 до 100). Средният резултат за всички страни по света, попаднали в обсега на изследването, е 64,24. На първите три места са Норвегия (с резултат 92,73), Дания и Финландия. Германия е на 11-а позиция. Интересно е, че Съединени американски щати са едвам на 28-а позиция (85,71), незабавно след Гърция (27-о място с резултат 85,78). Унгария е три места пред България с оценка 81,02. Румъния обаче е две позиции след нас (78,35), а Сърбия е на 52-о място (75,54). Русия е на 69-а позиция, Турция е едвам 92-а.
Интересно е, че по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията България е 52-а от 163 страни, което значи, че качеството на живот у нас е по-високо, в сравнение с допускат икономическите индикатори. Индексът за обществен напредък е основан от учени и бизнес водачи през 2010 година, а екипът се води от харвардския професор Майкъл Портър, основател на концепцията за споделените полезности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР